frida.bg
медитация

Лесна медитация за свързване с истинското призвание

Тази медитация е за всеки човек, който се колебае кой е неговият професионален път, дали е на „правилната“ работа, какво е неговото призвание. Тя със сигурност ще ви помогне да „видите“ с вътрешните си очи идеалната професия за вас, да я оживите във въображението ви и може би – да я сбъднете и в реалността през новата година.

Трудът е любов – казва Халил Джубран – любов, приела своя видим образ. Ако се трудим с любов, работата ни носи радост, щастие, удовлетворение. Тя е дар. И обратното. Ако не се трудим с любов работата ни носи безпокойство, съмнения, нещастие, отрова.

Медитация за откриване на вътрешното призвание
Обърнете се навътре

Седнете удобно и затворете очи. Насочете фокуса на вниманието си върху дъха. Поемете дълбоко въздух и докато издишате визуализирайте как стреса и напрежението напускат тялото ви. Останете тук още няколко вдишвания, докато се почувствате напълно отпуснати и релаксирани.

Визуализирайте

Представете си любимо място сред природата, където се чувствате удобно, сигурно и защитени. Вижте всички детайли наоколо. Вдишайте ароматите и чуйте звуците. Вижте ги ясно с вътрешните си очи, сякаш гледате през обектива на фотоапарат.

Пред вас виждате проход, направен от дървесни клонки, цветчета или скали, а в ръцете си държите една малка планета във формата на глобус. Вървете през прохода, оставяйки глобуса на всекидневието и всичко, с което сте свикнали назад.

Тунелът сякаш подкрепя вашата инициатива за придобиване на по-дълбоко разбиране на себе си и своето призвание. Крачка след крачка стигате от другата страна,където ви чака вашата „перфектна“ работа. Не е нужно да правите опити да видите нещо. Просто бъдете отворени за прозрението, което ще дойде.

Позволете на тази подсъзнателна информация сама да дойде при вас. Не се опитвайте да се намесвате с логични насоки. Нека вашето призвание или перфектна работа се появи на екрана на съзнанието ви без усилие.

Върнете се обратно

След няколко минути се върнете обратно през прохода в другия край на тунела. Обърнете внимание на дъха си тук и сега. Осъзнайте отново тялото си. Бавно отворете очите си и благодарете за съвета, който получихте от своето любящо подсъзнание.

А сега готови ли сте да го превърнете в реалност?


Автор: Екатерина Кьосева