frida.bg
слънчево затъмнение

Кармично новолуние – слънчево затъмнение в края на десетилетието

Точно по коледните празници, Вселената ни изпраща силно и красиво послание чрез Космоса. Кармично Слънчево затъмнение разтърсва енергията на прага на новото десетилетие – 26 декември, втори ден от Коледа, кардинална ос на зодиака Рак-Козирог, 5° на Козирог.

Енергията, която набъбва вече седмица, кулминира в новолуние-затъмнение, което ще постави ребром въпросите за емоционалната стабилност и удовлетвореност (Рак) и максимумът, на който сме способни в личен и обществен план (Козирог). Това затъмнение ще бележи основните посоки, по които ще вървим през следващите шест месеца, до следващия сезон на затъмненията през лятото на 2020 година, когато проблематиката ще премине по оста Стрелец-Близнаци.

Днешното затъмнение е част от серията затъмнения по оста Рак-Козирог, които започнаха през 2017 година. Астрологически, то ще бъде фундаментално и финализиращо, ще повлияе силно върху всички зодии, ще засегне всички житейски сфери и ефекта му ще бъде в дългосрочен план.

слънчево затъмнение

На 26 Декември, Луната ще закрие за около 3 часа Слънцето от перспективата на Земята. Затъмнението няма да бъде видимо  от България, но енергията му ще се усети по цялото земно кълбо.

Затъмненията се усещат като пълнолуния, но са десетократно по-силни и имат глобален трансформиращ ефект.

Космическата конфигурация в точката на настоящото затъмнение ще бъде допълнително подсилена от Юпитер и стелиум на планети и аспекти в зоната на Козирог.

В картата на затъмнението участват както Слънце и Луна, така и много други важни за нас точки и планети като Юпитер, Сатурн, Плутон, Уран и Галактичен център.

Всички зодии на зодиака ще бъдат силно подвластни на това затъмнение. То ще отключи важни и съдбовни точки в хороскопа на всички ни.

слънчево затъмнение

Слънчевото затъмнение се случва почти едновременно с Юпитерово затъмнение. И още:
  • Имаме двойно затъмнение на Слънцето от Луната и на Юпитер от Слънцето точно по Коледните празници.
  • Енергията на затъмненията се допълва от енергийния портал, който се отвори на 21 декември в точката на зимното слънцестоене в Северното полукълбо. Светлината бавно започва да нараства и да измества тъмнината. Слънцето се възражда и с всеки ден от тук нататък ще блести по-силно и по-дълго.
  • От една страна ще бъдем лишени за един символичен момент от светлината на Слънцето и енергията на Юпитер. Но от друга, те ще продължат да работят силно и възраждащо за нас на вътрешно ниво.
  • Слънцето се намира на фона на Галактичния център и този негов транзит от Стрелец към Козирог добавя особено магичен вкус към енергийния коктейл, с който ни черпи Космосът на тази Коледа.

слънчево затъмнение

Новолунието се разгръща на фона на силно кармични планетарни конфигурации.

Това новолуние-затъмнение ни подканва не просто да утвърдим желания и намерения, а да стъпим здраво върху своя автентичен път в живота.

Затъмнението ще активира енергия, която предвижда последни корекции и отхвърляне на всякакви илюзии и заблуди от пътя.

Избягваме идеализациите и търсим обективност, стабилност и заземяване.

Внимаваме какво си пожелаваме. Задаваме си въпросите: Това ли е което наистина искам от живота? Какви могат да бъдат последствията? Готов/а ли съм за тях?

В желанията си визираме само и единствено себе си, за да избегнем кармичните последици от това да се намесваме в съдбата на другите!

Не бързаме с утвържденията и действията, изчакваме поне докато сърпа на Луната отново се покаже. Пристъпваме към действие след 10 януари 2020 година.

слънчево затъмнение

Изборът относно това как ще се възползваме от тази енергия е изцяло в наши ръце!

Дали ще успеем да насочим себе си и силната енергия около нас в правилната посока е темата на финала на това десетилетие.

Сега е време за разчистване на пътя. За взимане на точните решения. За стягане на точния багаж. В него оставяме само ценното и положителното за нас и изхвърляме излишните тежести на миналото. Избираме точните хора, с които ще продължим по пътя си напред.

Темата за разчистване на пътя ще се развива в личен и в обществен план и ще зададе матрицата на близкото и на далечното ни бъдеще.

слънчево затъмнение

Краят и началото обикновено не са лесни, но си струват усилието.

Очаквайте изблик на внезапни прозрения, силни емоции, кризисни ситуации. Следете знаците и насоките, които ви се дават, те са коректив и сочат в правилната посока от тук-нататък.

Нека всеки се вгледа в себе си и в сърцето си. Вселената ще се погрижи за всичко останало.

Не бързайте да взимате окончателни решения. Затъмненията са силно емоционални. Оставете енергията да се избистри и изчакайте да мине и второто от серията затъмнения – Лунно затъмнение в Рак на 10 Януари.

Козирог означава търпение, практичност, духовна зрялост, учене, мъдрост. Дайте време на тази силно заземяваща енергия да ви обладае.

Ако сте узрели за правилните решения, ще имате и търпението да изчакате до средата на януари. До тогава се настройте интуитивно, балансирайте емоциите си и наблюдавайте какво се случва около вас.

слънчево затъмнение

Цялото положение на звездите говори за кармична предопределеност.

Всичко, което се случваше през последните 2 години и продължава да се случва в настоящето, е част от едно съдбовно логическо цяло, което е на път да се финализира.

Всичко, което предстои да се реализира е в името на духовното ни израстване, чиито символ е Козият Рог. В името на доброто и изобилието, чиито символ е Юпитер. В името на божествената цялост и симетрия, чиито символ е Галактичния център. В името на вечното ни завръщане към себе си и към сърцето, символизирани от Слънцето и Луната, и техният финален танц под акомпанимента на Космоса.

Бъдете сигурни, че следвате своя автентичен път, а не нечии чужди предписания и проекции.

Ще познаете, че сте на верния път интуитивно, когато усетите мир и любов да обладаят сърцето ви, и когато всичко започва да се подрежда някак естествено и неусетно.