frida.bg
година

10 неща, от които да се освободим в зората на новата година

В зората на новата година всеки човек прави равносметка на отминалите 365 дни. Какво постигнахме? Какви грешки допуснахме? Какво мога да направя по-добре в бъдеще? Какво искам да променя в себе си? Какъв искам да бъда?

Последните дни на годината също така са идеален момент да създадем своята визия за предстоящата година, която да ни води, да ни дава цел и да ни напътства? Какво искам да постигна? Как да бъда по-добра версия на себе си? Как да го постигна?

Много често, за да направим позитивна промяна в живота си трябва да се освободим от всички негативни навици, които ни дърпат назад и ни пречат да достигнем желаното. В тази статия ви представяме 10 неща, от които да се освободите в зората на новата година, за да отворите пространство за прекрасното и позитивно УТРЕ, което предстои!

  1. Спрете негативния вътрешен “self-talk”

Всичко започва от нас самите, нали? Тогава какво започваме всеки ден ако говорим негативни неща на (и за?!) себе си? Ако намалим негативния вътрешен диалог (и го заменим с поощряващ и позитивен?) ние отваряме позитивно пространство за всички хубави неща, които искаме да ни се случат.

  1. Спрете да преследвате „успеха“ на всяка цена

Голяма част от нас живеят с вътрешното изискване да бъдат успешни на всяка цена. Това създава у нас голямо количество стрес, тревожност и дори страх, които водят до обратен ефект. Блокират енергията ни и ни пречат да вървим напред и сътворяваме живота си. Просто приемете, че няма такова нещо като провал. Всичко е експеримент и ценен опит.

година

  1. Спрете да се съмнявате в желанията на сърцето си

Направете една стъпка към реализиране на вашата страст или мечта. Само едната стъпка ще доведе до следващата, а тя до следващата, но първо трябва да направите първата. Планирайте тази първа стъпка и я направете. Когато следвате гласа на сърцето си едно е сигурно – той ще ви отведе точно там, където трябва да бъдете!

  1. Пуснете вътрешната борба

 Всеки от нас се съпротивлява на нещо. Борбата и вътрешната съпротива са просто собственото ни неприемане на нещо реално около нас и самия живот. Когато сме в режим „Борба“ всъщност не вървим напред, а стоим на едно място. Сякаш сме зациклили и не можем да помръднем. Вместо да хабите енергия, за да се борите срещу неща, които не са ви удобни или не пасват на идеала ви, просто приемете фактите и продължете напред.

  1. Спрете да се сравнявате с другите

Голяма част от нас са възпитавания чрез метода на сравнението – виж еди-кой си има отличен успех или високи постижения. Този метод според мен не работи, а води до демотивация и липса на ентусиазъм. Всеки човек има своя процес, темпо и уникален път на развитие. Затова не се сравнявайте с другите, а се наслаждавайте на даровете на собствения ви живот.

  1. Спрете да съдите другите и себе си

Съденето на другите и себе си може да се превърне в много вреден навик. Това е нещо, което понякога не осъзнаваме и дори не можем да спрем да правим! Започнете да наблюдавате своя вътрешен диалог, както и начинът, по който говорите за другите. Опитайте да забелязвате моментите, в които сте критични и опитайте да се разубедите сами с позитивни аргументи. Това е лесен начин да спрете навика на осъждането и да поканите повече приемане и радост в живота си.

  1. Пуснете манипулациите с вината

Вменяването на вина и соченето на пръст не води до нищо добро – както вероятно показва и собствения ви опит. Никой не се променя или не прави нещо положително, защото сме го накарали да се чувства виновен. Вместо това поемете отговорност за това как се чувствате и говорете с термините на отговорността, а не на вината.

година

  1. Спрете да искате да бъдете приети от другите

Единственото, от което имате нужда е да приемате сами себе си! Просто бъдете естествени, такива, каквито сте, приемете се и не се опитвайте да получите нечие одобрение на всяка цена. Просто се доверете, Правилните хора сами ще се появят в живота ви.

  1. Пуснете желанеито за контрол

Научете се да оставяте нещата да се случват, доверете се и вярвайте, че всичко се случва в божествен ред и програма. Това не означава, че сте безразсъдни, а просто, че не е нужно да контролирате всичко около вас.

  1. Спрете да отлагате щастието си

Спрете да отлагате да изживеете живота, който винаги сте искали. Спрете да се заблуждавате, че има време или някой ден нещата ще се подредят по-най-добрия начин, за да сте щастливи. Вашето щастие започва Днес, затова направете максимума от себе си, за да изградите най-бляскавото си Утре!