frida.bg
зимно слънцестоене

Слънце в Козирог и Порталът на зимното слънцестоене

Светлината в нас бавно започва да нараства. Намираме се в най-дълбоката и тъмна точка на зимата, откъдето пътя на светлината няма друг изход, освен да тръгне нагоре. На 21-22 Декември, Слънцето минава през нулевия градус на Козирог и започва бавно да усилва светлината в нас през призмата на този висш космически учител.

Порталът на зимното слънцестоене проправя път на нещо, което ще повдигне вибрационните ни нива. От нас се очаква да изчистим енергията си чрез равносметка. Да си кажем последно сбогом със всичко, което ни дърпа назад.

Този ежегоден слънчев цикъл, всеки път ни казва едно и също нещо: Да се придвижим напред и да минем на по-високо ниво.

Една малка крачка – и вече сме отвъд миналото си. И не само що се отнася до изминаващата година. Постепенно се придвижваме към осъществяване на своята житейска мисия.

зимно слънцестоене

Слънцето и Козият Рог ни помагат енергийно в напредване по пътя на душата ни.

Слънце в Козирог и Порталът на зимното слънцестоене ни напомнят, че винаги след най-тъмните моменти от в живота ни, следва светлина в тунела.

Сега Слънцето може да не свети толкова ярко, но то е начеваща светлина, която черпи с пълни шепи от дълбоките резерви космическа енергия.

Зимното слънцестоене е момент за молитва и вглеждане надълбоко вътре в себе си, в най-тъмните и в най-дълбоките си преживявания, за да видим къде в тях се крие светлината.

Време за прошка и сбогуване. Пускаме нещо да си отиде и правим място за новото.

Енергията около зимното слънцестоене в Северното полукълбо завърта за пореден път цикъла. С усилване на количеството светлина, която стига до нас от Слънцето, от днес до 21 юни следващата година, денят ще се увеличава с около 2 минути на ден.

Цялата натура – в нас и около нас, започва бавно да повишава вибрациите си. Както земната, така и космическата енергия, започва по естествен път – бавно, но сигурно да ни издърпва нагоре към по-високи вибрации.

зимно слънцестоене

Започваме нов цикъл под кардиналния знак на Козирог.

Кардиналните зодиакални знаци са символ на новото начало. С тях започват сезоните. Тяхната енергия е задвижваща, активна, осветяваща пътя напред.

Във вътрешен план се пречистваме духовно. Във външен – повишаваме вибрациите си и готовността си за действие.

В поуките от миналото си търсим знаците, които да ни помагат да изковем нова матрица и да ни поведат към бъдещето.

Знакът на Козирог управлява съдбата, отговорностите, задълженията, авторитета. Енергията на Козирог ни дава воля да отстояваме принципите, на които се крепи света такъв, какъвто го познаваме.

Космическият властелин на Козирог е Сатурн – символ на Кармата, висшето знание, дисциплината, устойчивостта. Сатурн е Учителят, Бащата, първоизточник и главен мъжки авторитет в живота ни.

Слънцето в Козирог се преражда, носейки със себе си частица от висшия разум. Така то енергийно осветява пътя ни и ни благославя.

зимно слънцестоене

Подемът в енергията на Козирог ще става все по-силен.  

В навечерието на ново десетилетие сме. Ще бъде силно начало, белязано от много астрологични събития под знака на Козирог.

Малко след влизане на Слънцето в Козирог, ще преживеем енергията на новолунието в Козирог. Новолунието ни дава бял лист, на който да направим списък с желанията си, но и много повече от това.

Очаква ни необикновено новолуние, което ще бъде едновременно слънчево затъмнение в Козирог – космически знак за това, че вървим към съдбовни промени в жизнения си курс и преминаваме през един от кармичните тестове на съдбата си.

Но може би най-важното астрологично събитие за наближащото десетилетие, ни очаква малко след нова година, отново под знака на Козирог.

Това ще бъде редкия планетарен съвпад на Сатурн и Плутон в знака на Козирог, който ще се случи на 12 януари и ще бележи пътя ни през следващите 30 години напред.

Астролозите наричат този планетарен транзит монументален.  Той се случва веднъж на всеки 30-40 години, и всеки човек на Земята го преживява не повече от два пъти в живота си. Неговите последствия са трайни и абсолютни.

Започваме ново десетилетие и кардинално ново начало във всяко едно отношение.