frida.bg
самочувствието

Как да си върнем самочувствието след раздяла с любим човек?

Всяка раздяла носи горчивият вкус на това, че сме се провалили. Не сме били достатъчни. Направили сме грешки. Пропуснали сме много възможности да „поправим“ нещата. Или може би отново сме избрали неподходящ партньор. Каквито и да са вътрешните ни аргументи тип „защо стигнахме до тук“, чувството на провал се прокрадва в съзнанието ни и малко или много повлиява самочувствието ни. Как да повдигнем духа и самооценката си, за да продължим напред по-позитивен начин?

Дайте си време и се погрижете за себе си

Някои хора обичат да скачат от връзка във връзка, за да премахнат усещането за загуба и провал. Опитът ни показва, че това не е най-доброто решение, защото вероятността да допуснем отново същите грешки е голяма. Затова си дайте време за изцеление и грижа за себе си. Поглезете се с нещо, което обичате. Говорете си хубави неща. Подарете си подарък. Направете нещо мило за себе си. Бъдете нежни към сърцето си, което минава труден период. Щадете го.

Обличайте се така, както искате да се чувствате отвътре

Много често жените отбелязват промяната в личния статус с нова прическа и начин на обличане. Неслучайно. Когато не се чувстваме добре емоционално няма нужда да затвърждаваме неприятната емоция с черни цветове и непукизъм по отношение на външния ни вид. Напротив. Лесен начин да промените мисленето и емоционалния си тон е като носите неща, които ще ви накарат да се чувствате уверени. Отделете време, за да изберете тоалет, който разкрива жената, която искате да бъдете – уверена в себе си, знаеща цената си и секси!

Подбирайте мислите си

Когато самочувствието ни е пострадало е лесно да се поддадем на негативен вътрешен монолог. Но не е нужно. Ако искате бързо да излезете от това състояние не се доверявайте на критичното вътрешно гласче, а го оспорете. Спечелете увереността си отново като предизвиквате негативните мисли и ги заменяте с такива, които ви карат да се чувствате уверени в себе си и в живота си. Например, всеки ден записвайте няколко неща, които харесвате и на които се възхищавате в себе си. В началото може да се чувствате глупаво да го правите, но този навик ще ви помогне отново да започнете да се цените. Както преди.

Заобиколете се с хора, които ви ценят

Когато около вас има хора, които редовно ви правят комплименти и ви напомнят защо сте ценни, бъдете благодарни – те са истинско съкровище! Когато се обграждаме с тях е лесно да си върнем самочувствието отново, нали? Приятелите и семейството ни могат да ни изслушат, да ни поощрят и да се посмеят с нас. Затова не се затваряйте в себе си, а започнете да се виждате по-често с позитивни и усмихнати хора, които виждат най-доброто у вас!