frida.bg
нова

5 знака, че (все още) не сте готови за нова връзка

Много хора смятат, че са готови за нова връзка почти веднага след като са приключили с предишната. Но не са. Имаме нуждата да запълним липсата, самотата, разбитото си сърце с илюзията, че следващата ни връзка ще е по-добра от предишната.

Нямаме търпение да се гмурнем в нея. Търсим я. Искаме я жадно. И често я намираме. Но какво се случва? Повтаряме старите грешки, а важните уроци остават ненаучени.

Защо не трябва да започваме нова връзка веднага след като сме приключили предишната си?
  • Страх ни е от самотата и това да бъдем отговорни за себе си и сме склонни да изберем прибързано най-често неправилен партньор за нас
  • Не сме готови да направим „различен“ избор и вероятността да попаднем на сходен и неподходящ за нас партньор е голяма
  • Склонни сме да изберем противоположен на предишния партньор, което отново ще бъде нездравословен и краен избор
  • Не сме преработили разочарованията, обидата и болката и е много вероятно да ги привнесем в новите отношение, превръщайки новия партньор в „изкупителна жертва“
  • Не сме способни да отворим сърцето си напълно за новия човек, а това е началото на края на новите ни отношения

Ако току-що сте се разделили с предишния си партньор и мислите да влезете в нова връзка, за да го забравите спрете за момент и помислете дали отново искате да изживеете същия омагьосан кръг.

Ако искате да изградите здравословни, пълноценни и този път различни отношения вижте тези красноречиви знаци, които показват, че все още не сте готови за нова любов. Вместо да преследвате нова тръпка дайте си време да преживеете загубата, за да влезете в новите отношения по правилен начин.

Продължавате да избирате „лоши момчета“

Ако отново и отново избирате т.н. „лоши момчета“ или мъже, които все още не са достигнали психологическата си зрялост и са склонни да „играят“ в любовта, това е абсолютен знак, че имате нужда от почивка. Не е въпросът в това, че „няма свестни мъже“, а в това, че имате нужда да излезете от омагьосаният кръг да избирате неправилни мъже за себе си.

Имате нужда от връзка, за да сте щастливи

Ако смятате, че имате нужда от връзка е това, за да сте щастливи, това е абсолютен знак, че все още не сте готови за нови отношения. Трябва да намерите своя начин да сте щастливи и сами, преди да срещнете правилният за вас човек. Защо? Рискът тук е, че може да прехвърлите отговорността за щастието си върху другия човек, а това е непосилно бреме, което той няма да може да носи дълго време.

Имате нужда от връзка, за да излекувате сърцето си

Ако чувствате, че сърцето ви е „счупено“ вероятността да смятате, че една нова връзка ще бъде лепилото, което ще го направи цяло отново е много голяма. Всъщност една нова връзка само ще засили разочарованието ви, а освен това вероятността вие самите да причините на другия мъката, която вие изпитвате е много голяма. Но не е редно.

Мислите, че той ще се промени с времето

Една грешка, която жените често допускат в любовта е че приемат мъжа като проект, който могат да подобряват и променят. Вместо да работят върху себе си те избират мъже, които очевидно се нуждаят от „поправка“ и насочват всички свои усилия в тази посока. Ако избирате „грешни“ мъже с идеята да ги промените това е сигурен знак, че ви очаква любовна катастрофа вместо щастлива любов.

Все още имате чувства към бившия си

Ако все още мислите и страдате за предишния си партньор по-добре да спрете да мислите за намирането на някой нов. Например, хората, които току-що са се развели почти веднага скачат в нови взаимоотношения. Защо?

Те искат да избягат от вътрешните си проблеми, силни емоции и самота. Вероятността да изберат грешен партньор обаче е голяма. Освен това ще внесат в новите отношения целия емоционален багаж, който носят от предишната си връзка. А това обикновено е началото на ново любовно разочарование.

Вместо да скачате в нова връзка, дайте си време да преработите емоциите и проблемите, които сте имали в предишните си отношения. Струва си също така да отделите време, за да си изясните какво искате от една нова връзка.

Какъв партньор бихте искали до себе си? Какви качества бихте искали да притежава? Помислете над това преди да създадете отношения с друг човек, само за да не сте … сами. Само тогава ще станете готови за една нова и този път щастлива любов!