frida.bg
мъже

5 типа мъже, които да „изхвърлите“ от живота си за добро

Всяко момиче иска да намери „идеалния мъж“. За една част от нас това е мъж, който се държи с нас като с принцеси и задоволява желанията ни. За друга част, това мъж, който ни дава нужната самостоятелност и свобода да се развиваме. Факт е, че идеални мъже няма. Всяка жена има „своята“ метафора за онзи типаж мъже, които откликват и задоволяват най-много нашите нужди и очаквания от връзката.

В този смисъл да имаме „идеал“ означава, че знаем какво искаме и с какво не бихме направили компромис. Много често обаче срещаме мъже, които сякаш приличат на идеалния мъж за нас, но не съвсем. Вместо да си затваряме очите за видимото несъответствие с нашите потребности, нека разгледаме типовете мъже, от които е по-добре да стоим далеч или защо не – да „изхвърлим“ от живота си за добро.

Да, дори да са почти идеални.

Той го играе „доброто момче“

Той знае какво да каже и да направи, за да ви впечатли. Винаги казва правилните неща в правилното време. Той толкова се старае да бъде съвършен, че това кара стомаха ни да се свива с въпроса – какво всъщност не е наред?

Много често прекалено добрите момчета крият в себе си голяма тревожност и страх от отхвърляне. Те са готови да направят всичко, за да бъдете доволни и да не ги изоставите.

Истината е, че толкова се боят от това да са сами, че може би никога няма да ви покажат истинската си същност. Освен това, техният очевиден перфекционизъм ще се превърне и в покана към вас. Можете ли да играете същата роля на свой ред?

Склонни ли сте на свой ред да се откажете от своята индивидуалност, за да играете ролята на „доброто момиче“? Ако отговорът е „не“, по-скоро изберете мъж, който да не се страхува да е себе си, дори ако това означава да бъде отхвърлен или неразбран.

Той се разкрива твърде бързо

Той се разкрива твърде бързо. Отваря душата си напълно и очаква да направите същото. Той скача в интимността, без дори да ви познава. Ако един мъж се разкрива твърде бързо (това не е много типично за мъжете, ако трябва да сме честни…), пише ви по 10 пъти на ден и ви казва „обичам те“ на втората среща, бягайте. И бягайте бързо.

Често това е стратегия за емоционално „прилепване“ и контрол на емоционално зависимите мъже, които имат почти парализиращ страх от самотата. Защо това е толкова лошо? Това е маска, която прикрива истинската му същност, а каква е тя можете само да гадаете. Едно е сигурно, щом я крие вероятно има от какво да се опасявате.

Той се носи по течението

Той ви казва, че просто се забавлява и се носи по течението на живота. Това в превод означава: „Всъщност все още не знам какво точно правя с живота си и не знам какво искам, но за момента ти изглеждаш страхотно!“ Той може да използва фрази като: „Отпусни се и се радвай на живота“, „Живей за мига“ и т.н.

Този тип мъж безспорно си живее живота и не иска да се обвързва, но няма нищо против да прави страхотен секс с вас. Ако и вие сте на същата вълна това не е проблем, но ако искате нещо повече от отношенията имайте предвид, че просто ще си загубите времето.

Той се опитва да ви налага мнението си

Има мъже, които в своята галантност и желание да покажат самочувствие решават да ни поръчат вечерята в ресторанта вместо нас, или да изберат с какво да се облечем, когато излизаме заедно. Е, това може да ви изглежда много романтично на пръв поглед, но всъщност е червена лампичка.

Често този тип мъже започват да ни налагат мнението си под формата на галантност, грижа, любов, но всъщност става дума за контрол. Бъдете внимателни с Г-н Налагащ мнението си, защото има риск да се превърнете в лишена от себе си негова играчка. Сигурни сме, че не искате това за себе си!

Той е твърде зает, за да е с вас

Всеки от време на време е затрупан с работа и няма време. Въпреки това винаги можем да намерим време за среща с любимите ни хора. Ако един мъж има интерес към вас той ще ви го показва по хиляди мънички начини. Той ще отделя специално време за вас, дори и да е затрупан с твърде много работа.

Ако той твърде често отказва да се види с вас, защото е „зает“ или ако го виждате само при неговите условия, шансовете просто да ви използва са твърде големи. Бъдете нащрек и не позволявайте да бъдете „на повикване“ само в случаите, в които е комфортно за него. Да, дори и да изглежда идеалната партия за вас по всички останали линии.