frida.bg
Ноември 2019

Астро-чудеса: Ноември 2019

Добре дошъл на месец Ноември 2019! Очаква ни активен период, изпълнен с интригуващи астрологични прогнози и редки астрономически явления. Те ще пълнят очите ни с красиви картини от планетариума на земното нощно небе и ще направляват съдбите ни под енергийното въздействие на безкрайната звездна динамика. Ето кои се очертава да бъдат най-ярките събития в небето над нас, според прогнозите на астрономи и астролози за месец Ноември 2019:

Ноември 2019

Месец Ноември 2019 започна с поредното астрологично предизвикателство – ретроградния ход на желязната планета Меркурий. За мнозина, обратният ход на планетите от гледна точка на Земята са просто оптична илюзия, но дори и те са наясно с есенцията на нарицателното  „ретрограден Меркурий”.

Онези от вас, които вярват в енергийното взаимодействие между планетите, могат да се настроят за предизвикателствата на последния ретрограден Меркурий на десетилетието, който ще попадне в зоната на най-дълбокия, тъмен и езотеричен знак от зодиака – зодия Скорпион. Всички останали, за които небето представлява поредната физическа реалност извън нас, ще могат да се насладят на друг вид магия – рядко астрономично явление, което ни дава шанс да наблюдаваме Меркурий като малка черна точица на фона на Слънцето.

Ноември 2019

На 11 Ноември (11/11), най-малката планета в Слънчевата система, която се явява и най-близка до нашето Слънце, ще подсили енергетиката на синхроничността 11:11 с рядък пасаж през диска на Слънцето. Или поне така ще изглежда от наша перспектива.

На 11/11, в много точки от земното кълбо ще може да се наблюдава планетата Меркурий, който в рамките на около 5 часа, ще прекосява диска на Слънцето. Последно звездобройците са наблюдавали Меркурий на фона на Слънцето през 2016 година. Следваща такава възможност ще имаме чак през 2032-ра, така че ако разполагате с мощен бинокъл или далекоглед – магическата дата 11/11 е момента да се полюбувате на Меркурий в реално време!

Учени са сметнали, че явлението се случва около 13 пъти на всеки 100 години. Тук нумерологията може да добави, че в числото 13 се крие магическа енергия, а езотериката би заключила, че толкова много съвпадения в един ден, няма как да бъдат просто случайност.

Ноември 2019

Магията около датата 11/11 ще се допълва от множеството метеорни потоци, характерни за този период от годината.

В периодите между 4-12 ноември и 17-18 Ноември, в небето над нас ще се леят метеорни потоци. Пик на Тауридите (с радиант в съзвездие Телец/Taurus) ще има на 4, 5, 6, 10 и 11 ноември, а пикът на Леонидите (с радиант в съзвездие Лъв/Leo) ще можем да наблюдаваме на 17 и 18 ноември 2019г.

Енергията около тези дати ще бъде силна и осезателна, наситена с много красота и магия. Дори и да не вярвате в чудеса, намислете си поне едно съкровено желание и дайте възможност на Вселената да ви изненада!

Ноември 2019

Но най-голямата астро-изненада за нас от Космоса през Ноември 2019 ще бъде съвпадът на Венера с Юпитер.

На 24 Ноември ще бъдем орисани с една от най-добрите поличби в астрологията – съвпад между планетата на любовта Венера и небесния гигант на късмета изобилието Юпитер.

В астро-прогнозите, тази звездна среща между Венера и Юпитер е спрягана като най-щастливият астрологичен аспект за годината. Тя става възможна единствено в знака на Стрелец и се случва веднъж на около 12 години.

Венера и Юпитер ще се съединят в ключовата централна точка в Галактиката – 27° на Стрелец. Центърът на Галактиката според астрологията съвпада със силно енергийно поле по средата на Млечния път и се свързва с изключителен късмет и висша енергетика.

Венера и Юпитер в съвпад в централната точка на Галактиката носят щастие и добри поличби за всички тук на Земята, и особено за онези, които имат в хороскопа си планети около 27° Стрелец. Ако сте от тях – очаквайте истинско чудо да ви сполети под една или друга форма около датата 24 Ноември 2019г., изтеглете своя печеливш билет и се надявайте на невъзможното!

Ноември 2019

Край на ретрограден Меркурий

На 20 Ноември очакваме финал на цикъла ретрограден Меркурий, а на 27 Ноември приключва ретроградната фаза на Нептун. Енергията, която стимулират тези две планети постепенно ще започне да се ре-активира положително и ще усетим динамика на раздвижване в директна посока.

Последната десетдневка на месеца ще ни донесе усещане за още повече светлина и отваряне. Направете място за нещо ново в живота си, дишайте дълбоко и се зареждайте с високите вибрации на момента, подготвяйки се за изпитанията на предстоящия сезон на затъмненията, който стартира през Декември 2019г.