frida.bg
билки

4 билки, които намаляват апетита и подпомагат отслабването

Ако искате да намалите обиколката на талията си и да отслабнете не е нужно да ограничавате диетата си и да гладувате. Просто добавете правилните билки към всяко хранене. Те ще добавят вкус, аромат и свежест към храната ви и ще ви помогнат да възстановите хормоналния си баланс, ще забързат храносмилането, ще премахнат подуването на стомаха и ще намалят апетита ви. И не, не говорим за редки и причудливи билки, а за достъпни подправки, които всяка жена има на една ръка разстояние в кухнята си!

Мента

Mint

Ментата може да подсили вкуса на почти всичко – салата, лимонада, чаша ароматен чай… Но знаете ли, че ментата има и свойството да потиска апетита? Само няколко листенца мента, накълцани и добавени в ястието ви ще ви накарат да се чувствате по-малко гладни и да консумирате много по-малко калории от обикновено. Установено е също така, че ментата улеснява храносмилането, намалява газовете и киселинността в стомаха.

Риган

oregano

Всички обичаме риган! Особено поръсен върху любимата ни … пица или сандвич. Е, предлагаме ви да пропуснете тестените храни, но да продължите да добавяте риган към храната си. Защо? Риганът е богат източник на биоактивни съединения като полифеноли и флавоноиди. Тези два ензима са важни за функцията на инсулина – те влияят както върху секрецията му, така и върху неговата активност в организма. Високият метаболизъм и по-добрата регулация на захарта могат да улеснят управлението на теглото. Риганът също може да облекчи и премахне запека, който ни кара да изглеждаме подути и уморени.

Розмарин

Rosemary

Розмаринът е пълен с антиоксиданти, които имат противовъзпалителни свойства. Тези антиоксиданти неутрализират свободните радикали и понижават нивата на кръвната захар. Когато се комбинират, всички тези свойства правят розмарина перфектната билка за подпомагане на отслабването.

Магданоз

parsley

Магданозът е чудесен съюзник в усилията за намаляване на теглото. Той е естествен диуретик, който неутрализира задържането на вода и подуването на корема. Съдържанието на фибри в магданоза също е високо, което го прави перфектна билка за отслабване.