frida.bg
живота

4 ключа за създаване на онзи живот, който винаги сте искали

Винаги сме искали да знаем точна рецепта за щастие в личния и професионалния живот. Това не е съвсем възможно, защото всеки от нас има различна представа за щастиеи успех. Въпреки това, открихме 4 основни ключа, които ще ви помогнат да останете центрирани, мотивирани, работоспособни и да изградите живота, които винаги сте искали.

Ключ 1: Групирайте задачите си правилно

Жените са надарени с уникалното умение да вършат по няколко неща наведнъж. Умението да групираме задачите си е всъщност умението да вършим по няколко неща, които са сходни наведнъж, за да ни остане, е, повече свободно време за нашите си женски работи! Това всъщност е умението да планираме времето и задачите си си правилно и ефективно. Как да го направим?

За начало разделете времето, с което разполагате на три категории:

Време за неща, които изискват фокус и внимание

Това трябва да е време, в което се чувствате най-жизнени, с най-много енергия и най-много фокус. За различните хора това могат да са различни времеви диапазони. Обърнете внимание кога е това време за вас и опитайте да свършите всички важни неща в този диапазон. Така ще бъдете най-фокусирани, ефективни и не на последно място -удовлетворени от свършената работа.

Време за административни и битови задачи

Това е време, в което все още имате енергия, но вече се чувствате по-малко концентрирани. Сега е идеалният момент да свършите битовите си задачи – плащане на сметки, пазаруване, отговаряне на имейли, попълване на таблици, т.е. дейности, които са се превърнали в рутина за вас и не изискват твърде много внимание и енергия.

Свещено време за мен

Естествено, всяка жена трябва да има своето свещено време. Това е времето за грижа за себе си – спорт и разкрасителни процедури, но и време за любимите хора – споделяне, грижа, любов.

Ключ 2: Разчиствайте редовно живота си

Навикът да правим ежедневен детокс включва не само освобождаване от вредните хранителни навици, но и от вредните хора, отношения, ангажименти и не на последно място – компромиси. За да изградите едно по-добро и дори перфектно бъдеще трябва да освободите ума и енергията си от всичко, което ви изтощава.

Какво търпите всеки ден, което изтощава енергията ви? Това може да е вашето разхвърляно бюро или досаден ангажимент, но може да е връзка или компромис със себе си.

рябва да знаете, че тези неща изчерпват енергията ви и съответно не се чувствате мотивирани и енергични, за да вървите уврени и стабилно напред. Ако искате по-добър живот направете място за нови неща. Почистете всичко, което ви изтощава и ще усетите огромен прилив на енергия и лична сила!

Ключ 3: Грижа за себе си

Грижата за себе си влиза в т.н. свещено време. Тук трябва да се запитаме: Кое е моето щастливо място? Къде в жилището, стаята, живота си се чувствам най-добре? Какво мога да направя, за да се почувствам по-щастлива? В каква насока искам да се развивам?

Трябва да помним, че животът е един поток напред и трябва да мислим за бъдещето, но в същото време – да се забавляваме тук и сега. Не забравяйте, че най-добрите идеи и решения идват, когато не сте пред компютъра, а правите нещата, които ви карат да се чувствате добре.

Ключ 4: Здравето е приоритет

Когато поставяме здравето си на първо място сме по-щастливи и удовлетворени, а това се отразява положително вурху нашата кариерата и взаимоотношения. Когато се грижим за здравето си, ние също така започваме да се интересуваме от личностно развитие, което води до промяна в начина ни на мислене, както и в начина ни на живот. Откъде да започнем?

Първо, планирайте диетата си. Вие сте това, което ядете. Как ви кара да се чувствате сегашния ви начин на хранене? Диетата ви прави ли ви по-уморени или се чувствате здрави и енергични? Ежедневните упражнения също ще ви дадат бонус енергия и мотовация да вървите напред, да постигате целите си, да творите онзи живот, който винаги сте искали за себе си!