frida.bg
любовта

5 знака, че трябва да се борим за любовта (вместо да се откажем от нея)

Понякога е по-добре да се откажем от любовта, но понякога – си заслужава да се борим за нея. Как да направим разлика в коя ситуация се намираме? В поредица от статии говорихме за това как да различава токсичните взаимоотношения от здравословните.

Ако вашият инстинкт ви казва, че тази връзка не е добра за вас и ви съветва да си тръгнете СЕГА, не си заравяйте главата в пясъка. Ако вашите приятели ви казват, че този партньор не е добър за вас и трябва да си тръгнете СЕГА, не се правете, че не чувате.

Ако обаче инстинктът ви казва, че трябва да се борите за тази връзка, защото в нея има потенциал, тази статия е за вас. Кои са знаците, че наистина трябва да се борим за любовта си, вместо да се откажем от нея?

Привличане

Ако все още усещате химия помежду си и копнеете един за друг това е положителен признак. Вие имате достатъчно енергия и страст, за да промените нещо в отношенията ви, така че те да станат по-удовлетворяващи и за двама ви.

Доверие

Доверието е основата на всяка връзка. Както една къща не може да бъде стабилна без солидна основа, така и една връзка лесно ще рухне без основа от доверие. Доверието до голяма степен е свързано с това да удържаме на обещанията си и да мислим за другия, когато предприемаме действия. Ако все още има доверие между вас това е знак, че можете да работите върху връзката си.

Честност

Ако сте готови да говорите откровено един с друг дори по теми, които не са ви много приятни, например ваши грешки, слабости, недостатъци, болки, това е положителен знак. Особеното тук е, че тази честност трябва да бъде двустранна. Т.е. и двамата да сте готови да бъдете истински един с друг.

Отговорност

Много е трудно да осъществим промяна във връзката ни ако отказваме да поемем отговорност за грешките си. Когато и двамата партньори са готови да поемат отговорност за своята част за това, че връзката е в криза, тогава има истински шанс да трансформирате отношенията си.

Радост

Радостта е способна да превързва и изцелява раните и нанесените обиди. Каквито и да са те. Ако сте способни да се смеете заедно, да намирате положителната страна и не особено положителни ситуации – това е сигурен знак, че трябва да се борите за връзката си. Има още много щастие в нея!