frida.bg
Октомври 2019

Октомври 2019: Кардинална енергетика, директен ход и материализация

През месец Октомври 2019 ще имаме усещането за привидно външно спокойствие и мнимо вътрешно затишие. В дълбочина обаче, енергията ще бълбука и ще набъбва под влияние на важни астрологични процеси. Октомври ще ни понесе със сериозен устрем напред още в първите дни от месеца. Енергията, с която ще ни облъчва Космоса ще бъде кардинална и трансформираща.

Октомври 2019

Сричката „ври“ в името на месец ОктомВРИ, ще стои звучно и красноречиво на фона на напиращата кардинална и трансформираща енергия в ефира.

През месец Октомври ще преобладава влиянието на 3 от общо 4те кардинални знака на зодиака, които олицетворяват четирите посоки в Христовия Кръст на Посвещението.

Кардиналните знаци (Козирог, Рак, Овен и Везни) съвпадат с началото на четирите сезона и символизират лидерство, господство, преображение, новаторство, баланс между духовното и материалното, ново начало, директно насочена динамика, устрем нагоре… Всеки от тях покровителства по един от 4те основни елемента – Земя, Вода, Огън и Въздух.

С тази енергия в ефира, през Октомври месец ще решаваме кардинално нещата и единственото колебание ще бъде свързано със знака на Везни, и с естествената нужда от дипломация и хармонизиране на крайностите в този определено силен период – месецът на златната есен и поредната трансформация в природата.

Хора със силно присъствие на кардинални знаци в наталната си карта, особено в точките на слънчевия си знак, в асцендента или Луната, ще бъдат силно повлияни от енергията на  периода.

Но миксът от енергия, свързваща кардиналните знаци Козирог, Овен, Везни, а по-късно през месеца и знака на Скорпион, ще се усеща от всички и ще задвижва междуличностни, обществени и глобални трансформации по всички точки на планетата.

Октомври 2019

Енергията на Козирог

Според астрологията, Козирог стои на върха на Христовия Кръст. Козирог символизира Главата на Христос и върха на Кръста. В езотериката Козирог е наричан „Печатът на Бог върху Лицето на Човека“.

Божественият печат на Козирог ще се прояви през месец Октомври чрез транзита на Сатурн и Плутон. Плутон е езотеричен символ на Божията Воля и Феникса, на подземното царство на Хадес и тайните кътчета на подсъзнанието. Сатурн символизира Кармата и Закона.

С обръщането на Плутон в директна посока от гледна точка на Земята, планетата постепенно ще започне да се приближава към Сатурн, тръгвайки от 20° Козирог. Двете планети ще се движат една към друга до точката на пълния си съвпад под знака на Козирог на 12 Януари, 2020г.

Това ще бъде рядък небесен съвпад, който се случва веднъж на 500 години. Годината е 2020, а началната точка на директен Плутон в посока съвпад със Сатурн е 20° Козирог. И двете числа носят синхроничност и нумерологично послание.

Числото 20 в нумерологията е символ на хармонията и създава баланс чрез вътрешен мир и пускане по посока на течението. Числото 2 символизира противоположностите като светлина и тъмнина, женско и мъжко начало, в техният стремеж към баланс и хармония.

След 3 Октомври, заедно с края на ретрограден Плутон и началото на директния му ход по посока Сатурн, ще започнем да усещаме силата на този транзит все по-силно и материализиращо се чрез усилващата се  енергия на Козирог  – Печатът на Бог върху Лицата на Хората по Земята.

Енергията на Овен

Дясната ръка е в Овен докато Христос е на Кръста. Овенът носи кардиналната енергия на огнения елемент и символизира астрологичното начало.

С Овен започва новата астрологична година, той е първенец между зодиите и на неговите плещи тежи отговорността да задвижи зодиакалното колело, да даде първоначалната искра на подема.

Точно по средата на месеца, Луната ще заблести с кардиналната огнена енергетика на Овен в точката си на пълнолуние на 14 Октомври, 0:10:50ч. българско време.

С октомврийското пълнолуние в 20° на зодия Овен, отново улучваме рефрена на числото 20 и поредната му нумерологична синхроничност, този път в първия знак на зодиака.

Енергията на Везни

Във Везни са били лявата ръка и сърцето на Христос на Кръста.

Балансиращата, сърдечна и великодушна енергия на Везни е в апогея си още с началото на Октомври.

Везни е родният знак на Венера, в който планетата на красотата и любовта тъкмо изживява своето прераждане като Вечерница.

Слънцето също се намира в знака на Везни до 23 Октомври и на планетата ни в този период се раждат хора, орисани с магията на дипломацията, търговския нюх, естетическия усет, любовта към удоволствията и задружията.

Октомври 2019

Октомври 2019 ще ни донесе хармонизираща енергия, която да ни подготви за преображение, за материализация на наша дълбока, съкровена и висша цел, за реализация на мисията ни…

Всякакви страхове, грехове и кармични тежести, от които не сме успели да се осъзнаем и измъкнем по време на ретрограден Плутон, ще ни затормозяват и ще забавят движението ни напред през Октомври.

Особено след 23 Октомври, когато Слънцето се присъединява към Меркурий и навлиза в тъмните дебри на Скорпиона.

Този транзит ще бъде особено важен за Меркурий, който под знака на Скорпион става ретрограден в края на месеца. Ретроградното движение на Меркурий ще удвои престоя му в подземното царство на паякообразния зодиакален знак. Вместо обичайните 3 седмици и докато трае периода на ретроградност, желязната планета ще остане в Скорпион повече от 2 месеца.

До 31 Октомври имаме последен шанс да съберем нужната информация и документация, да поставим залозите, да комуникираме своята истина, и да стартираме неотложното. След това Меркурий вече е ретрограден – думите ни ще станат объркани и трудно смилаеми, делата ни хаотични, а посоката ще се измества все по-назад и навътре…