frida.bg
емоции

Ароматерапия за справяне с негативните емоции

Етеричните масла могат да ни помогнат да се справим с определени негативни емоции и да върнем усещането си за вътрешен баланс и душевен мир. Освен това, те ще ни направят по-концентрирани, по-присъстващи в настоящето и по-отворени за новите възможности, които идват към нас.

Според специалистите по ароматерапия, инхалирането на определени етерични масла повлиява центровете в мозъка, свързани с лимбичната ни система, а оттук чувствата, поведението, настроението и дори със спомените.

Ноздрите са нещо като портал, през който осъществяваме директен достъп до онези части от мозъка ни, които регулират емоционален фон. Вместо да се предаваме пред напора на емоциите си можем да ги контролираме и избираме.

Използвайки правилните етерични масла можем да намаляваме негативните емоции, да увеличаваме позитивните и създаваме настроението, което е най-добро както за нас, така и за нашите близки!

Тревожност

Тревожността е доста неопределена емоция, която включва в себе си липса на яснота и фокус, страх от неизвестното, твърде много емоционално напрежение и невъзможност да го разтоварим сами.

Кои са най-добрите етерични масла: бергамот, мандарина, портокал, пало санто, гераниум, пачули, сандалово дърво, лимон

Тъга

Тъгата и депресивното настроение се допълват още от липса на апетит, умора, ниска самооценка, както и намалено сексуално желание и мотивация за работа и търсене на удоволствия.

Кои са най-добрите етерични масла: лавандула, илан иланг, лайка, сандалово дърво, нероли, грейпфрут, гераниум, жасмин, роза.

Болка

Емоционалната болка често се появява след загуба, трамва, емоционално нараняване. Без значение какво стои в основата на вашата емоционална болка е важно да предприемете мерки и да я успокоите своевременно.

Кои са най-добрите етерични масла: лавандула, босилек, бергамот, кедър, тамян.

Гняв

Гневът и раздразнението са много опасни емоции, които обикновено са свързани с прибързани решения, заключения и допускането на грешки. Според изследванията етеричните масла намаляват кръвното налягане, освобождават напрежението и фрустрацията и ни носят ментална яснота.

Кои са най-добрите масла: иланг иланг, портокал, лавандула, пачули, бергамот, лайка, жасмин.

Страх

Страхът парализира нашата воля и ни затваря в себе си. Често страхът е свързан с придружаващи негативни емоции като тревожност, болка и потиснат гняв.

Кои са най-добрите етерични масла: грейпфрут, лимон, ветивер, пало санто, кедър, салвия, сандалово дърво.

Щастие и оптимизъм

Ако искате да стимулирате в себе си положителните вибрации на щастието и оптимизма използвайте отново силата на етеричните масла.

Кои са най-добрите етерични масла: грейпфрут, лимон, потокал, иланг иланг, роза, нероли, бергамот, сандалово дърво.