frida.bg
главоболието

3 акупресурни точки, които облекчават главоболието

Главоболието е чест спътник в живота на всеки човек съвременен човек. Причините за болката в главата могат да бъдат много различни. От хроничен стрес и хормонални нарушения, умора и недоспиване, ниски нива на кръвна захар и проблеми с очите до емоционална травма, потиснати емоции и много други.

Факт е, че ако често страдате от главоболие трябва да се запитате какво стои в основата му. Главоболието често е сигнал, че нещо в нас не е наред. Ако просто потушаваме симптома и не искаме да видим истинския проблем, стоящ под него – си правим лоша услуга.

Нека не подценяваме факта, че главоболието е сигналът на нашето тяло да се погрижим за физическото и психическото си здраве!

Все пак, трудно е да мислим и да взимаме решения, когато болката в главата ни е нетърпима. За щастие има много натурални средства за справяне с главоболието, които ще облекчат болката бързо и ефективно.

Акупресурни точки, които облекчават болката

Можем да кажем, че тялото ни притежава стотици малки „бутони“ или акупресурни точки. Те са свързани с определени органи и системи в нашето тяло. Когато окажем натиск върху тях изпращаме сигнал към съответния орган за отпускане или релаксация, или обратното – някои точки имат стимулиращи функции. Представяме ви три акупресурни точки, които имат способността да премахват болката в главата почти с магическа пръчица. Просто притиснете правилното място и задръжте натиска между 5 и 10 дълбоки вдишвания. Опитайте!

Точка 1: между палеца и показалеца

Открийте този малък триъгълник, който се образува между палеца и показалеца на ръката ви. Притиснете това място с палеца на другата ви ръка. Възможно е да усетите болка и дискомфорт при оказване на натиск тук. Дишайте дълбоко и издишвайте бавно, за да задвижите енергията в тялото ви и да се освободите от болката.

Точка 2: ямките между очите

Ако главоболието ви е съсредоточено в областта на очите /предната част на главата/ поставете меката част на вашите палци от вътрешната страна на очите, под началото на веждите и окажете натиск в посока към носа. Дишайте дълбоко и издишвайте бавно, за да задвижите енергията в тялото ви и да се освободите от болката.

Точка 3: ямката в областта на врата

Свийте пръстите на едната си ръка един към друг. Опитайте да намерите ямката в областта на врата ви, над шийните прешлени. Поставете пръстите си там и започнете да правите кръгови движения в едната  в другата посока. Дишайте дълбоко.