frida.bg
новолуние във Везни

Новолуние във Везни

Новолунието в хармонизиращия знак на Везни ще ни съдейства в изграждането на важни за нас партньорства. Началният тласък, който ще ни даде новата Луна ще акцентира върху нуждата от любов, взаимна подкрепа, сътрудничество, справедливо разпределение на ресурсите и баланс между противоположностите. Настъпва време за повече близост и споделяне, за преследване на общи цели, за осъзнаване предимствата и сладостта от това да се чувстваме като част от по-малки и по-големи общности.

На 28 Септември в 21:27:58ч. българско време Луната ще започне нов цикъл под знака на зодия Везни и под покровителството на Венера в силен тандем с Юпитер.

По новолуние си пожелаваме и наричаме близкото си бъдеще, но за да бъдат реално-постижими нашите намерения, трябва на първо място да преценим себе си и начините, по които управляваме връзката си с действителността.

Новата Луна ще ни подтикне да преосмислим тази връзка и да погледнем на нея под нов ъгъл.

новолуние във Везни

Новолуние под знака на Везни ще ни фокусира върху нуждата от изграждане на стабилни, балансирани партньорства в личните, семейните и професионалните отношения.

Целта ни ще бъде да уравновесим везните на отношенията си и да установим хармонични връзки, основаващите се на взаимопомощ и подкрепа, за сметка на конкуренцията и взаимната зависимост. Ще ни се наложи да идентифицираме и отстраним повтарящи се във времето проблеми във взаимоотношенията ни с другите.

Новата Луна във Везни ще ни настрои на вълните на интимност, която изключва взаимната зависимост. Интимност, която залага на принципа на близост, позволяваща свобода, личностно израстване и свободното изразяване чрез думи, действия, мисли и чувства.

Вместо да се фокусираме в отрицателното, с тази нова Луна ще стане възможно приемането на различни възможни гледни точки. Нека потърсим и намерим сред тях своята истина като част от нещо по-голямо от нас, което споделяме с другите.

Да приемем двете посоки на обмяна – даване и получаване. Да си дадем сметка за това, че колкото повече даваме – толкова повече ще получаваме… Че каквото повикало – такова се обадило.

новолуние във Везни

Везните търсят справедливостта, но не и съденето.

Везните символизират стремеж към справедливост. Те търсят баланс между крайностите в различните гледни точки, без да налагат нито една от тях тоталитарно.

Везните са аналитичен знак, който търси истината с ясното съзнание, че тя не винаги е еднозначна. Характерно за Везни е колебанието, обмислянето на проблема от всичките му страни и търсенето на златната среда.

новолуние във Везни

Управител на Везните и на това новолуние ще бъде планетата на любовта и удоволствията Венера, която в момента е в секстил с Юпитер.

Юпитер е планета, която свързваме с изобилието във всякакви сфери и с разгръщане на вътрешния и външния потенциал. Венера се намира в секстил с него и е в процес на прераждане като Вечерница в своя роден знак Везни. Това за нея е много силен момент.

Благоприятният аспект, който Венера образува с Юпитер ще допълни картината на новолунието с потенциал за романтични развръзки и финансови победи.

Можем да очакваме неочакваното и да се надяваме за невъзможното!

Комбинацията на Нова Венера и Новолуние във Везни стимулира всичко, свързано с любов, романтика, благодарност, приспособимост, въображение и креативност, дипломатично излизане от кризисни ситуации.

Това е страхотен момент за изследване на нещата в дълбочина, за изненади, за действие, за трансформации и вдъхване живот на нови начинания.

Дайте шанс на интуицията си да ви доведе до нови пътища, отворете се за нови срещи и социализации, балансирайте енергията си чрез съзидателност, използвайте страстите си като мотивация…

Меркурий също в под знака на Везни в момента. Комуникирайте свободно и изразете себе си по автентичен начин, така че да създадете около себе си света, за който мечтаете!

новолуние във Везни

Предизвикателството на това новолуние ще бъде да се упражним в изкуството на дипломацията и да опитаме да оценим мястото на другите в живота си.

Не да им се противопоставяме, не да реагираме, да спорим безсмислено и да критикуваме другите, а да намерим начин да ги приемем такива, каквито са или просто да ги пуснем да си отидат.

Всяка съпротива срещу нуждата от промяна ще доведе до дисхармония и конфликтни ситуации. Очертайте нужните граници, за да избегнете подобни конфликти.

В периода на новолунието ще си напомним, че отдавайки на другите свободата да бъдат себе си, ще дадем шанс на самите себе си да усетим чувството за свободен полет и пълноценно разгръщане.