frida.bg
лицето

Чиста кожа: как да почистим лицето си с натурални средства?

Ако почистващото ви средство е привършило и ви трябва спешна алтернатива или просто искате да ползвате натурално почистващо средство за лицето тези предложения са за вас! Не, не става дума за последните „био“ козметични продукти на пазара, а за натурални съставки, които вероятно имате вкъщи, но не знаете, че могат да служат и за почистване на кожата ви. Ето кои са те!

Кокосово масло

Кокосовото масло притежава естествени антибактериални и противогъбични свойства. Освен това е ефективен е овлажнител и е чудесен при атопичен дерматит. Ако обаче имате кожа, предразположена към акне и омазняване, избягвайте кокосовото масло, защото то може допълнително да омазни кожата ви

Как да го използваме: Нежно нанесете малко кокосово масло върху памучен тампон и масажирайте кожата на лицето си. След това нанесете топла кърпа върху лицето си, за да отворите порите си. Изчакайте около 15-30 секунди, след което нежно отстранете излишното масло с кърпата.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет възстановява нивата на pH на кожата ви, успокоява раздразненията, предотвратява запушването на порите и предпазва кожата. Неговото pH от около 5,5 е много близко до идеалното pH на човешката кожа.

Как да го използваме: Естествено под формата на тоник! Смесете 1 част ябълков оцет с 2 части вода и разклатете добре. Нанесете тоника върху чисто лице с памучен тампон. След като кожата ви изсъхне, сложете обичайния си ежедневен овлажнител.

Кисело мляко

Киселото мляко е перфектно натурално почистващо средство за лице, богато на протеини и млечна киселина. Тези съединения също така детоксикират кожата. Редовното прилагане на млечна киселина премахва мъртвите клетки, а протеинът помага да стегнете порите, да намалите появата на фини линии и да хидратирате кожата си.

Как да го използваме: Нежно масажирайте малко кисело мляко върху лицето си с пръсти. Киселото мляко ще отстрани мръсотията и грима. Оставете киселото мляко за 5-10 минути, след което се измийте с топла вода и подсушете с кърпа.

Зехтин

Зехтинът е чудесен естествен овлажнител за суха кожа. освен това той съдържа много антиоксиданти и полезни мазнини, които намаляват вредното действие на свободните радикали, облекчават раздразнения и дори изгаряния.

Как да го използваме: Създайте натурален, ефективен нощен крем с 1/2 чаша зехтин, 1/4 чаша оцет и 1/4 чаша вода. Той ще изсветли тъмните петна, ще неутрализира бактериите и ще направи кожата ви чиста и гладка.