frida.bg
връзката

4 знака, че ежедневният стрес започва да вреди на връзката ви

Стресът се отразява негативно не само върху нашето ментално, емоционално и физическо здраве, но и върху качеството на връзките ни. Жонглирайки се множество роли – работата, отглеждането на децата, поддръжката на домакинството и плащането на сметките – често не ни остава време един за друг. А това влияе на отношенията ни. Преди да сме позволили на прекомерното количество ежедневен стрес да съсипе връзката ни с любимия нека надникнем в мълчаливите знаци, по които стресът се опитва да ни каже, че сме в грешна посока в любовта.

Нямате време за себе си

Да, това не е съвсем свързано с връзката ви, но има директно влияние върху нея. Ако нямате време да се погрижите за себе си ще бъдете много по-стресирани, а стресовите хормони са виновници за лошото ни настроение, раздразнителност, липса на енергия и желание за секс. Когато си обръщаме внимание и отпочиваме качествено – обратното – ставаме по-усмихнати, щастливи и доволни. Когато се грижим за себе си всъщност се грижим и за връзката си.

Нямате време за секс

Ако сте твърде уморени и редовно предпочитание да си легнете по-рано, вместо да правите секс с партньора си това крие сериозен риск. Вероятно работата ви е много изморителна, но не трябва да пренебрегвате свързването и интимността си един с друг. Определете си време през седмицата, в което да бъдете само двамата – без телефони, деца и отговорности.

Не слушате партньора си

Ако забелязвате, че сте толкова изтощени, че спирате да чувате какво ви казва другия… Това безспорно е червен флаг за твърде много стрес в живота ви. Опитайте да намерите своя начин да се отпускате и да релаксирате. Липсата на качествена комуникация води до проблеми във връзките.

Вие/Той постоянно проверява социалните си мрежи

Ако вие или партньорът ви постоянно проверявате социалните си мрежи вместо да правите нещо заедно – това също е знак за твърде много стрес в отношенията ви. Може би имате проблеми, които са останали нерешени или работите твърде много. Скролването в телефона служи като притъпяване на мислите и почивка за мозъка. Само забележете как спирате да мислите, докато разглеждате инстаграм профила си.

Е, просто намерете начини да се отморявате както заедно, така и поотделно, за да разредите стреса и отново да се свързвате един с друг качествено!