frida.bg
удоволствието

Как да се храним, за да повишим удоволствието си от секса?

Вярно е, че подходящата музика, лекото осветление, правилния партньор и ароматът на ванилия могат да създадат идеалната атмосфера за секс и да увеличат удоволствието ни, но според последни изследвания, консумацията на правилните храни може да ни помогне да имаме и невероятно преживяване след това.

https://www.flickr.com/photos/portenalondon/16056556360/sizes/o/

Определени състояния при жените като гъбични инфекции, поликисточни яйчници, вагинална сухота, хормонален дисбаланс и раздразнителност могат да ни попречат да се отпуснем и да насладим на интимността с партньора ни. Те често са в основата на неприятни усещания, дискомфорт, болка и неувереност, които могат да създадат липса на желание за секс.

Как да противодействаме на това с правилните храни?
Проблем: Липса на желание за секс

Beautiful naked woman with orange in her mouth

Решението: Корен от мака

Коренът от мака често се нарича перуански женшен и се използва от векове като афродизиак както при мъжете, така и при жените. Той също така подобрява настроението и помага да се справим с потиснатост настроение и депресията. Мака трябва да се приема най-малко шест седмици, за да има ефект, а дозата варира между 1.5 до 3 грама на ден.

Проблем: Чести гъбични инфекции

#strawberry #raspberry #cookies #parfait #soya #fresa #frambuesa #galletas #soja #food #foodie #foodart #foodpic #foodgasm #foodphoto #foodstyling #foodstylist #foodphotography #foodphotographer #breakfast #desayuno #sunday #domingo

Решение: Кисело мляко

Честите гъбични инфекции могат да доведат до липса на сексуално желание и неприятни усещания по време на секс като парене, болка, липса на чувствителност във влагалището.

Ако често имате гъбични инфекции премахнете рафинираната захар от диетата си (доказано е, че захарта подхранва бактериите от типа „кандида“) и консумирайте повече кисело мляко, чиито лактобацили ще ви помогнат да поддържате бактериите в организма ви в здравословно съотношение.

Проблем: Вагинална сухота

Tofu soup

Решение: Соеви храни

Вагиналната сухота често се дължи на няколко причини – прием на определени лекарства, бременност, кърмене и най-вече – намалени нива на естроген.

Хормонът естроген подпомага естествената лубрикация по време на секс. Можем да си набавим този хормон като консумираме храни, богати на фитоестрогени като тофу, соево мляко и соево сирене.

Проблем: Поликистозни яйчници

#Food #Fitness #Healthy  #beach #sun #holidays #travel #party #friends #fun #sydney #adventure #drinks #cool #girls #style #stylish #lifestyle #urban #fashion #celebrity #sexy  #outfit #chill #happy #memories

Решение: Храни, богати на протеин

Поликисточните яйчници често са свързани с хормонален баланс, който е най-добре да обсъдите с гинеколог. Това състояние често причинява нередовен цикъл, акне, промени в кръвната захар, раздразнителност и лошо настроение, както и невъзможност за забременяване.

Според специалистите, консумацията на храни, богати на протеин като крехко пилешко, яйца, тофу и ядки ще уравновеси нивата на кръвна захар и настроението ни, което в комбинация с гинекологичното лечение ще доведе до по-бързи резултати и оздравяване.

Проблем: Раздразнителност

Salmon ☆☆☆

Решение: Омега-3

Когато сме стресирани и раздразнителни последното нещо, за което си мислим е за секс. Храните, богати на омега-3 притежават способността да подобряват настроението ни и да успокояват нервната система. Опитайте ленено семе, сьомга, сардини и риба тон.