frida.bg
Лъв

Новолуние в Лъв: Силата на любовта към себе си

Новолунията ни носят начало и отваряне, а с Новолуние в Лъв можем да очакваме активация на сърдечната чакра. Любовта е нещо, в чието изобилие никога няма излишък и тя винаги носи позитиви. Любовта също е силно заразна. Колкото повече, толкова повече! Със зодия Лъв по Новолуние ще търсим его-центърът на обичта. В самото начало на лунния цикъл, естествено насочваме вниманието първо към себе си и спрягаме думата любов от най-лична гледна точка.

Луната дърпа конците на психиката и емоциите ни, и е неделима част от всички житейски трансформации и начинания. С Новолуние в Лъв се вглеждаме в сърцето и душата си, и се опитваме да бъдем верни на себе си. Представяме си най-силно и в най-конкретна форма как искаме да изглежда близкото ни бъдеще и ние самите като главни герои в него.

В контекста на пълното лунно затъмнение в началото на Юли, това новолуние ще подреди матрицата на живота ни не само за предстоящия месец. Въображението и желанията ни ще имат силата да повлияят върху следващите 6 месеца напред, и следователно – коренно да променят бъдещето ни.

Новолуние в Лъв

Новолунието ще бъде белязано едновременно от вътрешните проекции и външните изригвания на настоящия бурен астрологичен период.

А периодът наистина е буреносен и изпълнен с космически цунамита. В него нагъсто са замесени бълбукащите енергии на лунно затъмнение, слънчево затъмнение, отваряне на космически и енергийни портали, подсилена ретроградност, лъвска динамика, слънчеви бури и изригвания…

Новолуние в Лъв

Новолунието има тежката задача да започне нов цикъл след цялата хаотичност, емоционалност и значимост на предшестващия период.

Да затворим очи и да си представим какво би било посланието на един Лъв към Новата Луна, която започва да се изпълва с нова надежда и форма.

зодия Лъв

Лъвът би се погрижил първо за себе си!

Лъвът е цар на животните дори и от гледна точка на зодиака. Зодия Лъв се управлява от Слънцето – нашият космически властелин, балансьор и извор на живот за планетата ни.

Лъвът би избрал на първо място себе си не от егоизъм и не от някакво огнено главозамайване. Неговата сила зависи от това. А когато е спокоен, силен и уравновесен – няма по-добър и грижовен властелин от Негово Величество.

По това новолуние, нека бъдем лъвове и да си зададем въпроса:

Чии е този живот все пак и кой го управлява?

Новолуние в Лъв

В България новолунието ще се случи на 1 Август по изгрев Слънце, но за други географски ширини по Земята, то ще настъпи на 31 Юли и ще се падне второ новолуние за месеца. Това автоматично го прави още по-силно и интересно, а астролозите са му измислили и специално име:

 Черна Супер Луна

Черните Луни са още по-редки явления и от Сините Луни, с които имаме второ пълнолуние в месеца.

Настоящата Черна Супер Луна носи силната енергия на период с две новолуния и две затъмнения. Тази необичайна синхроничност донякъде е свързана и с факта, че единствените два поредни месеца с по 31 дни в годината са Юли и Август.

Периодът е силов нумерологично, като продължителност, като струпване на неща и подредба на астрологичната карта на Земята.

Черната Супер Луна в Лъв ще ни напомни за нашата мисия – към себе си и към другите.

Новолуние в Лъв

Новолунията са силни по смисъла на новото начало, а зодия Лъв и Черната Луна ще дадат още по-голяма сила на този начален тласък.

Лъвът има много силна енергия и трябва да се внимава с него, когато периодът е турбулентен.

Новолунието ще образува напрегнат аспект (квадрант) с Уран и можем да очакваме изненади, разклащане на устоите и кризисни преживявания. Там, където има пукнатини, могат да зейнат пропасти.

Не бива да се изпада в преувеличения, стрес, страх и други крайности. Вместо това, трябва да бъдем дипломатични, гъвкави и изобретателни. Да не отстъпваме по отношение на себе си, но и да запазим възможно най-добрия тон спрямо другите.

Тригонът на Юпитер с новолунието ще ни помогне да се разгърнем и да бъдем по-отворени, и проактивни по отношение на положителната промяна.

Новолуние в Лъв

Това също е време, в което да натиснем копчето за рисет и да отпуснем напрежението!

Пристъпете към новия цикъл едновременно с отговорност и с желание да се порадвате с кеф на живота.

Бъдете като Лъвът, който обръща перфекционистко внимание на най-малкия детайл, независимо дали става дума за работа или за удоволствие.

Наблегнете на детайла, за да не ви убегне смисъла.

Учете се от Лъва, който прави от забавлението изкуство и от най-малкият жест – знак на любов и признание!

Отдайте се на земните радости по царски, но им се наслаждавайте по детски.

Лъвът би се наиграл хубаво, би си хапнал добре, би подремнал, а после ще се заеме с тоалета си, подготвяйки се за нови подвизи.

Венера в Лъв

Лъвът може да бъде голям чаровник и гальовник.

По време на Новолунието, Венера ще направи съвпад с Луната в знака на Лъв.

За нас това ще бъде извор на романтична и страстна енергия. Любов, желание за близост, взаимно обожание и изява на чувствата ще се реят из ефира.

Венера в съвпад с новолуние в Лъв ще направи излъчването на Луната още по-чародейно и въздействащо.

Венера и Луната ще допълват една друга женското си излъчване, омекотявайки и усмирявайки нрава на Лъва. Под тяхно въздействие, Лъвът ще се прояви като голяма мъркаща котка.

Новолуние в Лъв

Не пропускайте да си припомните чародейните качества на Лъва и да ги въплътите в желанията си по Новолуние.

Не се страхувайте да угодите (с мярка) и на най-дръзките си желания, като ги разнищите и ги визуализирате в детайли по време на новолунието.

Ако вие сте щастливи, ще можете да привлечете като с магнит още повече щастие и още по-щастливи хора и ситуации около себе си. За себе си и за другите.