frida.bg
Слънце

Завръщане у дома със Слънце в Рак и Нептун в Риби

Слънцето е в своя апогей – в точката на лятно слънцестоене, спрямо Северното полукълбо на Земята.  Слънцестоенето е силна енергийна точка, в която се случват трансформации и животът по своему се преражда наново. Процесът е свързан с духовно пробуждане и силен волеви импулс за действие. Това, което омекотява силния порив напред, и което прави момента толкова красив и магичен, е нежния характер и красотата на грижовния знак Рак, в който се случва слънцестоенето. На прага на новия шест-месечен Слънчев цикъл, Космосът ни призовава да сме в хармония с всичко, което зодия Рак олицетворява – Майката, домът, семейството, грижата, отдадеността и душата.

Слънце

Светът се пробужда с изгрева на нова ера

Светът е в процес на прераждане когато Слънцето е в стационарната си точка на слънцестоене. Там то изглежда като неподвижно, но активно вибриращо кълбо от енергия, което излъчва към нас светлина и топлина на максимум. Заедно със светлината и топлината, към нас извира и мощен поток от информационна енергия, която носи свой божествен код на познание.

Лятното слънцестоене тази година открива сезона на Затъмненията, който ще започне с пълно слънчево затъмнение на 2 Юли в кардиналния летен знак – зодия Рак. Там Слънцето ще започне нов цикъл, чието начало включва едновременно слънцестоене и затъмнение.

Слънце

Очакваната трансформацията ще бъде толкова съществена, че усещането ще е като че ли навлизаме в нова ера от съществуването си.

Сезонът на Затъмненията, заедно със Слънцестоенето и влизане на Слънцето в знака на Рак, ще ни изправят пред въпроса какво искат душата и сърцето ни, и ще ни подготвят за поредния остър завой на Съдбата! Те ни призовават да бъдем отворени и приемащи, но същевременно с повишено внимание към своите дълбоки вътрешни нужди и желания.

Едно от най-силните усещания, на които трябва да се осланяме в този сложен астрологически момент, е подсъзнателния порив да бъдем предпазливи и закрилящи по отношение на сърцето си.

Слънце

Със зодия Рак започва истински знойното и многоочаквано лято в Северното полукълбо.

Зодия Рак е свързан със самото ядро на Слънцето и с характерните за него жизнеутвърждаващи характеристики като светлина, топлина, любов и отдаденост. Като кардинален воден елемент, Рак ще омекоти и облекчи лятната слънчева стихия и ще й предаде романтични отенъци.

Зодия Рак се грижи за емоционалния фундамент в живота ни, за домашния уют, семейството, връзката ни с предците и корените ни. Тази зодия е като пазител на кошера, към който се връщат пчелите на съзиданието. Раците черпят вдъхновение от чувството да бъдеш у дома си в този свят, от носталгията, от романтиката, от идеята за тялото като храм на душата, и от принципа на вечното завръщане…

Всички тези аспекти ще бъдат по някакъв начин откроени, докато нашето животворно Слънце преминава през зодия Рак. Всички те, под някаква форма ще се материализират в живота ни. Те ще ни помагат да си вадим поуки и да си учим уроците.

Слънце

Часове след настъпване на лятното слънцестоене в Северното полукълбо на Земята, омагьосаната планета Нептун застава спрямо нас ретроградно.

Нептун започва ретроградно движение в знака на Риби за цели 5 месеца. С неговото ретроградно движение ще се настроим на темите за отвъдното, нематериалния свят, магиите, мистериите и чудесата. Управлявани от този Властелин на илюзиите, ще изследваме духовността и мечтите си.

Началото на този специален период за Нептун е белязано от квадрат с Юпитер и секстил със Сатурн. От една страна ще проверим до колко осъществими или илюзорни са нашите мечти. От друга, ще се учим да насочваме своя ентусиазъм и вдъхновение в правилната посока. Тази тенденция ще бъде актуална и за сферите на интимния ни живот, и в творческите ни проекти.

С ретрограден Нептун, на преден план ще излязат някои рани от миналото, когато сме били свързани в болезнени отношения. Ще се лекуваме и ще се учим да прощаваме, да пускаме и да обичаме без да бъдем наранявани. Ще превръщаме слабостите си в сила.

Нептун е Майстор на дегизировката и властелин на илюзиите. Когато е директен, той слага маска на всичко около нас, и така ни поставя под изпитание. Когато е ретрограден, маските падат и сме по-близо до истината.

Така ще започнем новият слънчев цикъл – с идеята да се завърнем у дома и да преоткрием божествените си корени.