frida.bg
дете

5 сигнала, които показват, че той е едно „непораснало дете“

Може би за повечето от нас е ясно, че все повече мъже „избират“ да живеят в режим „непораснало дете“ или „Питър Пан“. Казвам „избирам“, защото наистина е така. Те просто не искат да пораснат, защото … има твърде много отговорности от другата страна на детството.

Когато имаме връзка с мъж-дете обаче ние неизменно се сблъскваме с неговата емоционална незрялост, вътрешна несигурност, невъзможност да поема отговорности и да спазва думата си и тотална ненадеждност.

Преди да започваме да търсим грешката в себе си и да се обвиняваме за провала на връзката ни (което всяка жена има навика да прави!) нека проверим дали просто си нямаме работа с един симпатичен, но незрял Питър Пан.

Как да познаем, че той е в Питър Пан „моуд“?
Той няма постоянна работа

Първият притеснителен сигнал, за който трябва да бъдем нащрек, когато започнем да излизаме с нов мъж е дали той има финансова стабилност, постоянна работа, кариера. Ако това не е важно за него и избира да живее ден за ден, макар отдавна да е прехвърлил 30-те, това е притеснителен знак, че си имате работа с Питър Пан.

Той все още играе видео игри

Да, ако все още играе игри с часове и това е причината, поради която не си вдига телефона с часове това е притеснителен сигнал, който не трябва да подценяваме.

Той употребява опиати

Опиатите, в това число леки дроги и алкохол, са един незрял начин да се избяга от отговорността за собствения живот. Бъдете внимателни, когато започнете да излизате с мъж, който употребява вещества. Има причина за това и тя най-често е липсата на вътрешна стабилност и безотговорността.

Той харесва по-възрастни жени

Няма значение дали по-възрастни с 5 или 15 години. Незрелият мъж има нужда от подкрепа и майчина грижа. Това, че си пада по по-възрастни жени от него никак не е случайно. Не подминавайте този факт!

Той не говори за чувства

Ако чувствата са тема табу в комуникацията с него, това също е притеснителен знак, показващ незрялост. Емоционалната интелигентност е нещо много важно в света на взаимоотношенията. Ако той тотално отказва да приеме вашите и своите собствени чувства – това е знак за емоционална незрялост и липса на способности за изграждане на здрави и стабилни отношения.