frida.bg
майки

Как (и защо!) се превръщаме в майки на мъжете си?

Как се случва така, че от любовници и любими изведнъж се превръщаме в майки на мъжете си? Как се случва това и защо не трябва да допускаме да се случва? Вероятно този сценарии е познат на голяма част от вас. В началото има страст, тръпка, преследване. В един момент обаче нещата рязко се променят. Ставаме грижовни, мили, сигурни за любимите си. Готвим им и им гладим ризите. Ставаме им майки.

Това е началото на края на страстта, желанието и секса в отношенията. Защо? Никой мъж не може да желае майка си, нали? Защо тогава се държим като такива? Е, всъщност те го искат, ние просто им го даваме. За беда.

Кой мъж не иска да има удобна и топла пола, в която да се завие, когато … поиска. Той първоначално иска от нас да сме сигурни, предвидими, верни, грижовни. Но когато му дадем желаното секса изчезва, а той дори спира да се старае за нас и започва да ни пренебрегва. Точно както един син в тийнейджърска възраст.

Какво да направим, за да не се хващаме на тази въдица? Просто не ставайте майки на мъжете си! Ето няколко начина, по които жените ставаме майки на мъжете си, но е по-добре за наше добро и доброто на връзката ни да не го правим. За нищо на света!

Ставаме твърде предвидими

Той винаги знае къде сме, с кого и какво правим. Информираме го за ежедневието си, плановете си, практически – за всичко. Той знае семейната ни история, как са се развили предишните ни връзки, както и каква ще е всяка наша следваща крачка. Какво се случва на практика? Цялата тази предвидимост убива интереса му към нас и срива сексуалното му желание със земята.

Когато станем твърде предвидими всъщност ставаме скучни. Решението? Не е нужно той да знае всичко за вас. Напротив. Оставете затворени врати във вашия живот и ежедневие. излезте с приятелки и не го информирайте.

Ако пита, кажете му „бях заета“. Какво ще направи той? Вероятно това ще събуди интереса му. Ще пита – с какво? Как? Ще започне да задава въпроси. Ще започне да се интересува. Когато той не знае всеки детайл от живота ви интересът му ще се върне.

Ставаме твърде грижовни

Още от детска възраст ни учат как да сме добри момичета – грижовни, сърдечни, мили, жертвоготовни. Даваме всичко на мъжете, преди да са го заслужили. Даваме им секс, храна, дом. Превръщаме се в удобни жени, в майки. На всичко отгоре им прощаваме лесно пренебрежението, липсата на старание, лошото поведение. Защо го правим? За да докажем безусловната си любов?

Да, мъжете искат да ги приемаме и обичаме без условия. Точно като майки. Но какво се случва, когато започнем да се държим като майки. Те също започват да се държат като синове, които искат да избягат от майчината задушаваща грижа. За да пораснат. Но някъде другаде.

Тази игра е позната на всички жени. Решението? Поставяйте условия и не влизайте в майчина роля. Ако не се е постарал и ви е пренебрегвал, а иска лазаня? Никаква лазаня! Никакъв секс! Покажете му с поведението си, че не сте му майка, а жена, която заслужава внимание, жестове и любов.

Започваме да мрънкаме

Коя жена не е влизала в този моуд? Искаме внимание, искаме грижа, искаме мъжът да ни смени крушката… Но той се прави, че не ни е чул. Забравил е. Според мен дори не си е направил усилието да запомни какво сме му казали.

Защо? Когато кажем на мъжа, че искаме да ни помогне с нещо той обикновено не иска да си създава допълнителен дискомфорт. Прави се, че не е чул и чака да види как ще реагираме.

Ако започнем да мрънкаме и опяваме директно влизаме в ролята на изискваща майка, а той – на непокорен син. В резултат – той спира да ни чува и си прави каквото иска. Решението? Първо, владейте положението като си дадете сметка, че това е нормален механизъм. Оставете емоциите настрана. Важно е да запазите самообладание и да не влизате в режим „опяваща майка“.

Второ, трябва да се научим как да искаме. Ако го правим като жени и любовници ще използваме съблазън и комплимент. Това винаги работи. Похвалете го за нещо и след това поискайте. Шансът да ви чуе е огромен.

Можем да искаме и като майки. С вменяване на вина, мрънкане, натиск. Тогава създаваме неприятна атмосфера и той иска да избяга от задълженията, които стоварваме на плещите му.

Много лесно влизаме в ролята на майка по отношение на мъжете си, но и лесно можем да излезем от нея. Просто трябва да решим да го направим и да променим поведението си!