frida.bg
щастливи

5 малки промени, които ще ви направят щастливи (мигновено)

Много често ни се струва, че трябва да направим някаква голяма промяна, да отидем на другия край на света или да стигнем звездите, за да постигнем така жадуваното щастие. Това създава очакването, че щастието е нещо в бъдещето – нещо едновременно далечно и трудно постижимо.

Всъщност ако поддържаме тази представа не е учудващо, че щастието се изплъзва от ръцете ни. А ние преминаваме през живота си в очакване на нещо, което е толкова близо, че дори не можем да го видим.

Щастието е умение да живеем живота си осъзнато и да правим добри избори – как възприемаме нещата, какво мислим за тях, как реагираме на тях и в крайна сметка – как се чувстваме.

Ако искате да сте щастливи не чакайте утре. Щастието не живее в минало или в бъдеще време. То винаги е в този момент, в който мислим за него. В очакване – да го видим и да изберем да живеем живота си позитивно и щастливо!

Предлагаме ви 5 лесни промени в ежедневието ви, които ще ви направят по-щастливи мигновено!

Бъдете мили към другите

Това е осъзнат избор. Можем да бъдем директни, да казваме нещата с истинските им имена, да търсим помощ или да съобщаваме неприятни новини. Важно е да бъдем мили един с друг, защото това е в основата на човешките отношения и в основата на щастието.

Поздравявайте с усмивка

Когато направим контакт с  другите, дори и кратък, с усмивка и дружелюбен поздрав това отразява съответната реакция у другия човек. Усмивката поражда усмивка. По този начин създаваме една позитивна атмосфера около себе си, която поддържа и поражда щастие.

Бъдете търпеливи

В ежедневието, в което живеем е много лесно да изгубим търпение и да избухнем. Кой не го е правил? Ако искате да бъдете щастливи опитайте да бъдете търпеливи – към себе си, към другите, към децата и животните. Търпението ви означава, че разбирате есенцията на живота и факта, че нещата не винаги се случват както ни се иска, но винаги се случват по най-добрия начин. Защо да бързаме?

Научете се да прощавате

Прошката е един уникален начин да освобождаваме себе си и другите от миналите грешки, за да продължим напред леки, свободни, щастливи. Ако не можем да прощаваме нашият шанс да намерим щастието намалява драстично. Обидата пречи на щастието и ни разболява. Прошката на свой ред ни позволява да живеем в момента, ценейки живота и неговата лекота!

Уважавайте възрастните хора

Едно нещо, което все повече хора смятат за „отживелица“ е уважението към по-възрастните хора. Какво се случва на практика? Когато не уважаваме възрастните хора ние се откъсваме от усещането ни за свързаност и подкрепа от генерацията преди нас, а това води до изолация и липса на вътрешна стабилност. Уважението към възрастните също означава, че разбираме, че животът не ни е даденост и трябва да направим така, че да го изживеем по максимално пълноценен и човечен начин.