frida.bg
Венера през Май

Венера се развихря: Май-Юни 2019

Планетата на красотата, женствеността, любовта и връзките Венера набира сили за един от най-силните си моменти през годината. Венера – чаровната планетарна управителка на зодиите Телец и Везни, навлиза в един от родните си знаци, където въздействието й ще стане силно и особено осезателно в сферите на привличане, свързване и хармонични преживявания. От 14 Май до 9 Юни тя ще бъде под знака на материалния и любвеобилен Телец, подсилвайки нагонът към удоволствия и стремежа ни към повече красота, комфорт и лукс в ежедневието.

Началото на този транзит на Венера през знака на Телец ще бъде подсилено още в зачатие от хармоничния аспект, който Венера ще образува на 14 Май със своя небесен партньор Марс.

Венера и Марс

В периода 14-19 Май, звездната двойка Венера и Марс ще образуват хармоничен аспект помежду си, наречен секстил.

С този силен астрологичен аспект, Венерината енергетика ще положи началото на почти едномесечен период на възход в естетическите, интимните и творческите ни отношения.

Венера през Май

Секстилът (60°) между Венера и Марс, ще създаде атмосфера на подкрепа, възможности и подем във всякакъв тип връзки и отношения.

Този хармоничен аспект ще се случи в критичните градуси на планетите, в които те проявяват изключително интензивно и магнетично енергията си.

На 14 Май, когато планетите ще слеят енергията си в единно и хармонично цяло, Венера е в последния градус на Овен, а Марс финализира транзита ви през Близнаци.

Венера в Овен беше активен и основополагащ транзит, който работеше за нашите любовни и партньорски свързвания. Секстилът й с Марс ще упражни нейната игрива и страстна природа и ще я направи още по-магнетична по време на ингресията й в Телец.

Венера през Май

Венера среща Марс готова за предстоящата оргазмична енергетика.

Тандемът на Венера с Марс ще продължи да ни топли и подкрепя по време на ингресирането на планетите в Телец и Рак през следващите 5 денонощия.

Този период ще бъде хармонизиращ и стимулиращ самочувствието ни, влечението ни към естетически издържани преживявания, съзидателност и романтични нагласи. Ако си позволим да се оставим на тази енергия да ни води, ще се радваме на благоприятни стечения в обстоятелствата и положителни обрати в отношения от лично и професионално естество.

Ингресията на Венера в родния й знак Телец в периода между 19 Май и 9 Юни ще бъде като енергийна бомба за сетивата ни.

Венера през Май

Телец е любимият знак на Венера

Ингресията на Венера в знака на Златния Телец ще бъде период на мощно енергийно зареждане за сетивата ни и за всички сфери на венерино влияние. Ще умеем да чувстваме в пълнота и да се зареждаме с потенциална енергия от всичко около себе си, проявявайки магнетизъм, очарование и вкус към живота.

Материалната и духовната сфери ще бъдат едновременно в баланс и подем.

Ще разгръщаме потенциала си систематично и хармонично.

Връзките ни ще са заредени с повече дипломация, нежност и чувственост.

Ще се стремим към повече сигурност, заземеност и комфорт.

През този период, Венера за пръв път от 80 години ще срещне своя митологичен баща Уран, който според древногръцката история е бил убит от Сатурн още преди нейното раждане.

Венера и Марс

Всяка венерина среща с Уран в небето носи астрологична символика на помирение с нашата принадлежност и идентичност.

Ще се срещнем лице в лице с нещо, което държим близо до сърцето си, и което представлява неделима част от нашата предопределеност и душевност.

Ще бъдем отворени към нови подходи и нестандартно мислене в името на любовта и топлината в живота ни.

Ще търсим и ще намираме успешно разрешение на проблемни ситуации и въпроси.

Ще осъзнаем с какво точно са ценни хората и нещата, за които пазим място в сърцето си и защо държим на нещата, на които държим.

Ще си припомним колко любящи, игриви, отдадени и свързани можем да бъдем с онези, които обичаме.

Ще усещаме любовта във въздуха и в себе си. Ще й се радваме с душата и с телата си.

Ще проявяваме романтика и желание да доставяме удоволствие.

Духовното и плътското ще се сливат и допълват.

Ако за нас любовта, връзките, семейството или дома са най-важни и ценни – нещо много точно ще ни припоми защо това е така!