frida.bg
себе си

5 стратегии да не (за)губим безвъзвратно себе си в любовта

Който не е губил себе си в любовта, не е обичал, нали? Да, за да се влюбим трябва да размием границите си и да ги разтворим в другия. Това е блажено състояние на пълно сливане, хармония, екстаз. Но обикновено не трае дълго.

После разбираме, че от много време не сме били себе си. Започваме да си задаваме въпроси. Кой съм аз днес? Какво се случи с мен? Какво искам? Кога забравих себе си? Време ли е да се върна … при мен?

Когато разберем, че сме се изгубили в любовта често се чувстваме като осакатено дърво, което се мъчи да оцелее. Орязали сме мечтите си, желанията си, себе си, за да имаме разбирателство и хармония във връзката си.

В един момент, осъзнаваме тази загуба и започваме да обвиняваме другия, връзката ни, света, а нима има виновни? Това е и моментът, в който много връзки се разпадат. Просто решаваме, че в тези отношения не сме себе си.

Това е било наш избор, а днес искаме да ви поканим да го промените. Има начин да не загубите себе си в любовта и най-вече – има начин да спасите връзката си. Просто е, следвайте тези базови правила, които ще ви помогнат да сложите здравословни граници около идентичността си.

Прекарвайте време сами

Relax

Когато си влюбен е много трудно да отделиш време само за себе си, просто защото усещаш необуздано желание да си с другия. Всяка възможна секунда. Това е началото на един процес, в който започваме да губим парченца от личния си живот и идентичността си. Затова опитайте да прекарвате време сами и да правите нещата, които обичате да правите. за свое лично удоволствие.

Не се отказвайте от хобитата си

Lightning in a Bottle 2017

Ако спрем да правим нещата, които обичаме да правим за лично удоволствие ще загубим нещата, които правят живота ни цветен и радостен. Важно е да запазим „своя свят“ и да го поддържаме съзнателно дори това да изисква повече усилия от наша страна. Когато имаме свои хобита това създава една лека, но важна дистанция в отношенията с другия, която показва, че не сме склонни да се откажем от себе си. На никаква цена.

Виждайте се с приятелките си

Logan_Jared-104

Много жени допускат една фатална грешка. Спират да се виждат с приятелките си и да правят нещата, които обичат да правят с тях. Просто, защото се е появил един потенциален любим на хоризонта. Това е много грешна стъпка, в която губим безценната подкрепа на приятелите си, от които ще имаме нужда, когато се появят проблемите във връзката. А винаги има такива!

Внимавайте с компромисите

Q8 (1 of 1)

Няма отношения без компромиси. Въпросът е те да идват от двете страни, а не само от ваша страна. Много често връзките са по-важни за жените. Затова и ние сме тези, които правят много повече компромиси. Бъдете нащрек. Запитайте се какво е наистина важно за вас и не правете компромис с ценностите си, чувствата си и душата си.

Имайте лични цели

Общите цели като почивка на морето или екскурзия в чужбина са си общи цели. Всеки човек, да, дори и хората с връзки, имат нужда от лични цели и мечти. Това ви помага да следвате линията на собствения си живот, без да я претопявате в другия.

Вие цените себе си и затова имате лични цели – да отидете някъде с прителки или да развиете свой работен проект. Да отидете сами на кино или да се включите във вълнуващ семинар, в който ще научите нещо ново.

Изключително важно е да държите вътрешния си център под око, когато сте обвързани. Това ще ви предпази от неприятното усещане на откъснатост от себе си, което повечето от нас познават много добре от личен опит. Освен това, така се грижим не само за себе си, но и за връзката си.

Когато съумеем да останем себе си, ние ще дадем това право и на партньора си. А това на свой ред ще предотврати онзи момент, в който си тръгваме от връзката „защото сме загубили себе си“. Лесно е – просто не се губете и ценете личното си време, интереси и занимания!

Автор: Екатерина Кьосева