frida.bg
млади

5 „живи“ храни, които ще ни помогнат да изглеждаме по-млади

Младостта е нещо, което всички ние искаме да запазим за по-дълго! Няма значение на колко години сме всъщност, ние сме толкова млади, на колкото се чувстваме, нали? Колкото повече енергия имаме, толкова сме по-жизнени и млади! За да имаме енергия обаче трябва да се храним с подходящата „живи“ храни.

Според специалистите по пранично или енергийно хранене, колкото по-високо расте една храна, толкова по-близо е тя до слънцето и е толкова по-заредена от най-големия праничен източник. Ето защо, тук решихме да ви представим 5 храни, които ни зареждат енергия и с които ще бъдем по-жизнени и млади!

Ябълки

Apples

Ябълките безспорно са една от най-енергийните храни, защото растат високо и до узряването им слънцето ги дарява с енергия и жива сила. Те също така, неутрализират вредното въздействие на свободните радикали, стимулирайки естествения процес на детоксикация на тялото.

Грозде

Ripe grapes

Гроздето, особено черното грозде, е изключително полезно. Освен че расте високо и близо до слънцето, то съдържа много антиоксиданти, полифеноли и ресвератрол, които предотвратяват възпалителните процеси, признаците на стареене и други кожни проблеми.

Круши

Pears

Този традиционен за нашите географски ширини плод е безценен дар за жизненост и енергия. Крушата събира слънце и ни дава богатство от витамини и минерали, сред които фолиева киселина, магнезий и цинк, витамин С, витамин А и бета-каротин, както и лутеин и зеаксантин и витамин К.

Домати

tomatoes

Доматите са червеният фенер за здраве и младост! Той съдържа много витамин С, калций и фосфор, както и много ликопен, който предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи и намалява стареенето на кожата.

Зехтин

Olive oil

Научно доказано е, че употребата на зехтин вместо масло и други мазнини, намалява значително риска от редица заболявания и забавя процесите на стареене. Той е богат източник на антиоксиданти, които освен че забавят стареенето, подхранват кожата и я пазят от поява на бръчки и фини линии. Освен това, маслините също събират в себе си много слънчева енергия и ни помагат да сме по-жизнени за по-дълго!