frida.bg
енергия

10 симптома, че в тялото ви има твърде много негативна енергия

Както позитивната енергия, така и негативната е навсякъде около нас. Тя е в хората, в сградите, в домовете, в колите и в градския транспорт. Навсякъде. Ако сте чувствителни вероятно я усещате като „енергийна плесница“, която понякога ви оставя без дъх, а друг път просто искате да избягате от мястото, срещата, човека.

Всъщност, една от най-добрите стратегии за справяне с негативната енергия е да спрем да бягаме от нея. Ако я приемем като нормална част от живота ще знаем, че е напълно нормално да се „замърсяваме“ с нея, както е съвсем нормално да се „почистваме“ след това.

Можете да видите как да изчистите енергията си ТУК. В тази статия ще обърнем внимание на това кои са симптомите, които показват, че е време да се „почистим“, но най-вече – да го направим още днес, за да се чувстваме в най-добрия си енергиен баланс.

1. Имате главоболие

Главоболието често ни сигнализира, че мислим твърде много и страдаме от хроничен стрес. Нека не забравяме, че мисловният хаос и негативните мисли, които минават през ума ни съдържат негативна енергия, която в голяма степен е в основата на болката на главата. Вместо всеки път да посягате към аспирина опитайте да подбирате мислите си, както и да усвоите нови стратегии за справяне със стреса като медитация и йога.

2. Болка в стомаха

Болката в стомаха е още един симптом, който показва, че сме „попили“ много негативна енергия от средата ни. Много често, когато се сблъскаме с с много негативна енергия (човек, място, среща, помещение, предложение) може да усетим, че ни се гади или нещо ни „пробожда“ в стомаха. Това е един начин да разберем, че конкретното нещо не е здравословно за нас.

3. Напрегнати сте без причина

Много често негативната енергия се проявява в тялото ни като дифузно напрежение, което няма обяснима причина. Умът ви е тревожен. Изпитвате коктейл от негативни емоции, които дори не можете да определите. Чувствате се изтощени. Грижата към себе си е един много добър начин да противодействаме на негативната енергия. Направете си подарък, сгответе си любимото хапване и си отделете време за почивка.

4. Хронична умора

Когато тялото ни е претоварено с твърде много стрес и негативна енергия често това се проявява в синдрома на хроничната умора (изтощение на надбъбречните жлези). За да се справим е добре да премислим навиците си за отпускане и почивка. Важно е да отделяме време за качествен сън, здравословно хранене, както и за разходки сред природата. Всичко това ще ви помогне да се освободите от хроничната умора и да подобрите начина си на живот.

5. Неспокоен сън

Ако заспивате трудно, имате кошмари и се събуждате често през нощта това е знак, че имате нужда да почистите енергетиката си от чужда и застойна енергия, която сте „попили“ от средата около вас. Можете да отидете на рейки терапия. Тя действа като енергиен душ и отстранява старата енергия от тялото, за да можем да се радваме на спокойни и сладки сънища още същата нощ.

6. Не можете да си поемете дъх

Безпричинното затруднение в поемането на въздух буквално ви казва, че въздухът около вас е замърсен с твърде много енергия. Отворете прозорците или излезте на чист въздух, за да „проветрите“ енергийната и система.

7. Хронична болка

Една от любимите „дрехи“ на негативната енергия е хроничната болка. Тя предизвиква напрежение и спорадични контракции в мускулите, което води до умора и болка в раменете, гърба, ставите. Ако имате болка с неясен произход това е знак, че трябва да почистите енергетиката си и да се погрижите за себе си.

long distance phone calls

8. Депресия

Депресивното настроение е знак, че в тялото ни има твърде много негативна енергия. Това може да се дължи на стресиращо събитие в живота ни или на негативна работна атмосфера. Опитайте да се махнете за известно време от ситуациите и хората, които редовно ви зареждат с негативна енергия, за да можете да възстановите енергетиката си.

9. Чувствате се откъснати от себе си

Ако се чувствате откъснати от себе си и тялото си това е червен флаг, който трябва да вземете под внимание. Вашето тяло е вашият дом. Ако не се грижите за него и не го почиствате качествено от старата енергия можете да започнете да се чувствате откъснати от себе си. Не подминавайте този знак.

10. Объркани сте

Ако разговорите с някого ви карат да се чувствате объркани, тревожни, разстроени или имате физически симптоми (пробождане в стомаха, главоболие и др.) това е знак, че срещу вас стои човек с много негативна енергия. След среща с такъв човек изчистете енергията си, вземете душ и направете медитация, която да заземи ума ви в настоящия момент.