frida.bg
Намаляваща Луна

Намаляваща Луна и Плутон в Южен кармичен възел: Космически призив за освобождаване и пречистване

Намаляващата Луна през настоящия период (2-5 Април 2019) ще бъде изключително предразполагаща към освобождаване от душевни и физически токсини. От днес до първите дни на Новолунието (5-6 април 2019), Луната постепенно намалява до пълното си изчезване от полезрението на Земята, създавайки условия за пълен завършек и тотално пречистване преди новия космически цикъл. Този процес ще бъде подет и поддържан от Плутон в съвпад с Южния лунен възел, орисвайки целия месец Април на съдбовни развръзки и кармични предопределености.

Човешката аура, както и организма, който е съставен предимно от вода, се влияят изключително силно от лунните цикли, управляващи водната стихия на планетата ни. По време на Намаляваща Луна, нашите физиологични процеси са забавени, а заедно с тях се променя целият ни вътрешен ритъм и излъчваните от нас вибрации.

Настоящият период около Новолуние в Овен, което ще настъпи в 11:51 на 5 Април българско време, е идеален момент за презареждане на системата не само под въздействието на Нова Луна в първия знак на зодиака, но и във връзка с разположението на повечето планети около нас.

Намаляваща Луна

Целият Космос в момента ни предлага енергийна промивка и ни помага да се изчистим от токсични емоции, от болки и отрови на физическо и емоционално ниво, от обиди, комплекси и травми от миналото.

По време на Намаляваща Луна – всички процеси се забавят и кривата на съществуването някак се вдлъбва навътре, по примера на все по-изтъняващия сърп на Луната. В синхрон с нощното небесно светило, всякакви процеси на растеж, начинания и формирования биват забавени и обърнати навътре. Както косата и ноктите забавят растежа си, така и целият организъм, дори мисълта ни, са настроени по-скоро на режим изчистване и освобождаване.

Намаляваща Луна

Темите за завършека, за пускане от нещо, което трябва да си отиде, за прочистване и детокс на цялото са особено актуални през настоящия период на намаляваща Луна, в енергиен синхрон с няколко планети, подвизаващи се в последния знак на зодиака – зодия Риби.

Рибите са 12ти, последен знак в зодиакалното колело, който придава един романтичен завършек на астрологичния цикъл.

Рибите означават нежност, прошка, последно превъртане на лентата, в което избрания материал, който минава пред очите ни е зареден със силни емоции, с носталгия, и с нотки съдбовност.

В момента Венера, планетата на връзките и желанията екзалтира в Риби и прави магични неща в сферата на интимните отношения. Заедно с нея там са Нептун и Меркурий, придавайки още по-силен нюанс на мечтание в мислите и комуникациите.

Намаляваща Луна

Когато Венера екзалтира в Риби получаваме приказното усещане, че в сферата на връзките ни се случва  нещо съдбовно, имаме предчувствие за среща със стари и сродни души, припознаваме в другия елементи от други наши животи и измерения.

Това е идеално време за любовни случки и подем в романтичните взаимоотношения, за прошка, за премоделиране и подобряване в интимната атмосфера.

Енергията на Венера в Риби сама по себе си сега е изключителна и се поддържа от още няколко екзалтирани планети. Това е магично време, в което предопределеностите се намират, душите ни се сливат; когато любещите си прощават, комуникацията се омиротворява и докосва все по-нежно сърцето ни…

Рибите са един от четирите подвижни знака на зодиака – те идват, за да ни променят, да ни предразположат, да наченат любовната игра, интегрирайки ни във водите на новото.

Но още е рано за започване наново. Изчакваме периодът около намаляващата Луна и новолунието да отмине, и чак когато сърпът на Луната се покаже, ще можем да започнем с новото. До тогава, нямаме планета във фиксиран знак и моментът за ново начало още не е настъпил.

До 7 Април можем да работим върху промяна на вече съществуващото – да преработваме енергията в настоящите си връзки, да чистим отношения, да променяме посоката им, да засилваме усещанията и да ги заздравяваме.

На 7 Април Луната ще бъде готова за истинско оплождане, а животът на плода й ще бъде гарантиран в бъдещето от фиксирания знак на Телеца. Тогава ще имаме стабилна основа за ново начало.

Намаляваща Луна

Всичко, което започнем от 7 Април, когато полумесецът се покаже в знака на Телец, до пълнолунието на 19 Април в знака на Везни, ще бъде благословено от астрологичните богове.

На 7 Април Слънцето, Луната и Венера са екзалтирани, енергията е фиксирана в Телец, и настъпва най-добрият момент за раждане на велики неща, на нови любови и връзки, на потенциални бизнеси и други отношения.

Този космически сценарий ще продължи да се развива през целия Април, подпомогнат и от съвпада между Южен лунен възел, още наричан в астрологията Опашката на Дракона, с планетата на „подземното царство“ Плутон.

Намаляваща Луна

Планетата Плутон в астрологията свързваме с ексцентричността, с психичната енергия, с неуловимите тайнства, с дълбоките психологични модели и комплекси, скритите преживявания, с кармата от минали мисли, желания и действия.

Астрономически, Плутон също се определя като ексцентрична планета. Нейното движение около Слънцето е от запад на изток, обратно на земното, а 1 плутонова година се равнява на 250 земни лета.

Плутон в митологията е смятан за противоположност на Аполон – бога на Слънцето. Астрологията следвайки тази логика, и за разлика от Слънцето, символизиращо висшите качествата на Аз-а, Плутон показва какви аспекти на личността трябва да бъдат отстранени, за да можем да растем и да се развиваме. Плутон в наталната карта е областта от живота, в която проявяваме стари, принудителни и разрушителни начини на съществуване.

Южния Лунен възел от своя страна, съчетава в себе си символиката на миналото, моделите на сигурността, на Кармата, на „Там, откъдето идваме“ и на „Всичко онова, което носим с нас от миналото“ – нашите първообрази, заложени импулси и превъплъщения. Южният възел също говори за качества и усещания, които трябва да оставим в миналото, да ги отхвърлим от себе си, в името на нашето бъдещо израстване.

Намаляваща Луна

Влизането на Плутон в Южния кармичен възел е още един космически призив към пречистване и освобождаване от стари модели и системи на отношения.

С този транзит, цялата система около нас ще се свие в себе си и ще ни концентрира в тази важна заключителна точка от житейския ни цикъл – точката, в която се разделяме с определена част от себе си и миналото си.

Пускаме част от себе си, предаваме властта и се отправяме към неизвестното бъдеще, в търсене на нови модели на свързвания и преживявания.

Ако сте имали усещането, че се въртите в кръг и повтаряте едни и същи грешки, че сте зациклили в едни и същи неработещи модели, особено по отношение на връзките си, сега ще имате шанса да излезете от този порочен коловоз и да намерите път отвъд тази обреченост!

Настъпва моментът, в който можем да разтоварим целия този багаж, който носим от миналото на този и други животи – лоша Карма, модели на поведение, травми от миналото, материални и емоционални задължения, неподходящи хора, токсични натрупвания на емоционално и физическо ниво…

Намаляваща Луна

Чрез всеки астрологичен аспект, в който имаме намесен Лунен възел, получаваме шанс за избор: да останем там, където сме, подсилвайки зоната си на комфорт, или да направим стъпка напред в неизвестното, в бъдещето, в новото…

Ако дължите някому нещо – настъпва момент за изясняване на отношенията. Ако някой ви дължи нещо – настоящият момент ще ви донесе разплата.

Пригответе се за развръзка около ситуация, която ви съпътства от дълго време, независимо дали става дума за позитивен или негативен изход от ситуацията.

Намаляваща Луна

През сегашния период на Намаляваща Луна, силно препоръчителни са всякакви методи за пречистване на физическо и духовно ниво.

На физическо ниво е добре да се приема по-лека храна, ако може да се премине на пречистващи сокове и повече вода. Освобождаването от лоши навици, наркотици и алкохол ще бъде по-лесно от всякога, и ако мечтаете да се справите с подобни зависимости, моментът е изключително подходящ за безболезнено възстановяване на баланса!

На ментално и духовно ниво се препоръчва пречистване чрез творческа дейност, йога, медитация, освобождаване от токсични мисли и емоции, захвърляне на лоши чувства и спомени, освобождаване от горчивините на гняв и обида, и заместването им с позитивни мисли, с повече мотивация за живот и сладкото усещане за безусловна любов.