frida.bg
Април 2019

Април 2019 – силно начало за новата астрологична година!

Ако до сега нещо ви е спирало или сте чакали подходящ момент да се изстреляте напред, месец Април ще намести нещата като за страхотен старт, благоприятстващ нови възможности за напредък и реализация. Април ще ни обгръща със свежест и усещане за чисто-ново начало и сладки победи, които предстоят да бъдат пожънати през следващите 12 месеца. Всичко ще започне да се подрежда като по ноти, а хармоничната мелодичност из ефира ще ни кара да цъфтим заедно с напъпилия пролетен свят навън!

Тази приказна априлска постановка ще бъде разиграна още в началото на месеца от цял куп планети в екзалтация. Планетите са в екзалтация, когато се намират в своя роден знак – удобни, целенасочени, сигурни и разгръщащи енергията си с пълен потенциал. Тогава тяхното въздействие е десетократно по сила и позитивна насоченост.

Посрещаме месец Април в страхотна изходна позиция – нашият висш покровител Слънцето се подвизава в първенеца на зодиака зодия Овен, с който започва зодиакалния цикъл и който символизира чистата воля за живот. В редиците на благоприятните космически вестители този месец ще бъдат още: Венера, която екзалтира в знака на Риби, Юпитер в родния си знак Стрелец, както и Сатурн, намиращ се в много силна позиция в Козирог…

Готови сме да започваме и отдавна не сме били по-добре подсигурени, поне що се отнася до астрологичната карта, подредена в небесата.

Април 2019

Започваме месец Април с нула ретроградни и максимум планети в екзалтация!

Положителните вибрации в небето около нас ще бъдат особено силни през първата половина на Април, но и доста след това, упражнявайки изключително благоприятно въздействие върху нас, нашите мисли, надежди, начинания и тяхната материализация!

За мнозина годината до тук беше усетена като енергийно хаотична благодарение на силните енергийни полета на три поредни Супер Луни (през Януари, Февруари и Март), мощните соларни бури и затъмнения, и за капак – ретрограден Меркурий…

Но месец Април слага край на този енергиен водовъртеж и навлизаме в период на подреждане и балансиране в енергията, въпреки че вибрациите си остават все така мощни и наситени.

Април 2019

До 10 Април няма да имаме нито една ретроградна планета, пълнолуние, и силни соларни и геомагнитни активности. Намираме се в процес на относителен покой, по време на който заздравяваме духа и тялото, и възстановяваме енергията си след бурното първо тримесечие на годината.

Идва времето на истинската трансформация и момент за бързо препрочитане на уроците и поуките до тук. Време за прегрупиране и разпределение на енергията в бъдещ план. Търсим баланс между мечти и дадености, между илюзии и  реалност, между въображение и възможности за реализация, между вътрешното ни Аз и заобикалящия ни свят.

Този настоящ стремеж към овладяване на ситуациите, към създаване на стабилна основа за бъдещето, към преодоляване на препятствията, към материализиране на намеренията и разплитане на сложни връзки и взаимоотношения, ще предпостави събитията през следващите 12 месеца.

Ключ към успеха в този процес ще бъде нашата точна преценка на ситуацията и правилното разпределение на енергията, която от една страна влагаме в надежди, мечти и визуализации, а от друга – в отговорност, систематичност и постоянство по отношение на външната им реализация.

Април 2019

Следва нов цикъл, който започваме със силно начало през месец Април.

Особено важни през месец Април ще бъдат двете лунации – Новолуние в Овен и Пълнолуние във Везни, които са междинни точки между затъмненията през Януари и Юни тази година.  Те ще бъдат в състояние да задвижат ключови житейски ситуации и дадат начало на съдбовни процеси в живота на мнозина.

Април 2019

Новолуние в зодия Овен ще ни рестартира буквално от нулата.

Новолуние в 15° на Овен в началото на месеца настройва вътрешната ни енергетика на вълните на новото начало, дава ни лидерски порив и силен стартов импулс.

Овенът ще рестартира Луната, вдъхвайки ни страст, чиста воля и импулс към нови начинания, но също ни изправя очи в очи с голямата отговорност, която поемаме с първата си стъпка напред.

Новолунието в Овен ще бъде в напрегнат аспект с кармичния Сатурн в Козирог, напомняйки ни за нашите съдбовни дадености и морални задължения. Този аспект ще изиска от нас да покажем зрялост и търпение.

Април 2019

На 19 Април имаме второ поредно пълнолуние в знака на Везни.

Първото пълнолуние във Везни се случи в критичния нулев градус на зодията, а второто ще кулминира в критичния последен 29 градус. Нещо, което не е успяло да бъде финализирано по време на първото пълнолуние във Везни, ще намери финална изява около втората поредна кулминация на Луната в знака на дипломацията и хармонията. Заедно с Луната ще се материализират резултати от усилията ни в сферата на връзките и взаимоотношенията.

Април 2019

На 20 Април, символът на нашето его Слънцето влиза в знака на практичния Телец, в който има колкото красота, толкова и упоритост.

Влизайки в Телец, Слънцето ще срещне планетата на промяната и освобождението Уран, която също се намира в Телец. Тази среща може да предизвика съпротива, изпускане на напрежението, природни бедствия и земетресения. Излъчената космическа енергия би могла да доведе до изненадващи  разкрития, до прозрения, до разпадане на егото и до коренни обрати в живота, особено що се отнася до родените през този период.

Април 2019

До края на Април три важни планети ще се насочат ретроградно    

Гигантът Юпитер първи става ретрограден в родния си знак Стрелец. Юпитер е планетата на експанзията и щастието, богатството, оптимизма и новите хоризонти, която ни учи да се развиваме и носи само добро в живота ни. Юпитеровата ретроградност не само че няма да попречи, но ще благоприятства по-нататъшната ни реализация. С този транзит ще получим вътрешна валидизация на скорошните си уроци и прозрения.

Юпитер ще задвижи важни процеси на трансформация, започнали в края на миналата година. Тези процеси ще се разгърнат през следващите няколко месеца до кулминацията на юпитеровите проявления в живота ни през Юни, когато ще се осъществи опозицията му със Слънцето.

Ретрограден Плутон  в Козирог от 24 Април ще осъществи вътрешно преразпределение на силите, а ретрограден Сатурн в същия знак от 29-ти Април ще натисне още веднъж копчето ни за рисет, този път във вътрешните ни механизми за самоконтрол и дисциплина в осъществяване на бъдещи планове.

Месец Април ще бъде динамичен и повратен. Бъдете в хармония с априлския дух, изпълнен със свежи импулси и спортсменска борбеност, и винаги заслушани в тихото вътрешно гласче на интуицията си! Рискувайте смело и надъхвайте сами себе си с желание за живот, и вяра във възраждащата енергетика на новата астрологична година.

Април 2019