frida.bg
връзка

Изненадващите знаци, че (все още) не сте готови за връзка

Да искаме да бъдем във връзка и да сме готови за нея са две различни неща, които често не разграничаваме. Това води след себе си до прибързани решения и любовен хаос, след който дълго събираме парченцата от себе си.

Като всяка жена, вероятно и вие сте израснали с романтичното вярване, че любовта ще спаси света … и нас самите. Сякаш любовната връзка е онова липсващо парченце, което ще ни направи завършени, цели, щастливи. Е, с времето (и опита!) разбираме, че това съвсем не е така.

И най-перфектната връзка няма да ни „спаси“ от кризата на собственото ни израстване, през която трябва да минем сами, за да съберем себе си в една интегрирана цялост.

Знаем, че не е добре да скачаме от връзка във връзка, защото така не учим уроците си и често преповтаряме едни и същи сценарии. Но е вярно и, че можем да сме сами много време /между връзките си/ и отново да не сме готови да започнем нови отношения.

Просто, защото не сме свършили никаква вътрешна работа със себе си. Как да разберем, че все още не сме готови за нова връзка и какво да направим, за да ускорим процеса?

Не сте щастливи

Да, фразата „не съм щастлива, затова искам връзка“ е повече от нелепа. Връзката няма да ни направи щастливи и няма да ни избави от собственото ни развитие. Затова трябва да се изправим сами пред факторите в нашия живот, който ни пречат да сме щастливи, да променим живота си и тогава – когато сме намерили покоя в себе си – ще сме готови да имаме здравословна и удовлетворяваща връзка.

Имате чувството, че се въртите в омагьосан кръг

Ако имате чувството, че се въртите в омагьосан кръг в живота си, това означава, че повтаряте отново и отново едни и същи модели, които очевидно са неефективни. Време е за промяна, но не за нова връзка. Защо? Определено има нещо, което този омагьосан кръг иска да ви научи за вас самите.

Разберете какво се крие в основата му? Понякога това е просто моделът на взаимоотношения, с който сме свикнали като деца и сме приели като единствен. Научете уроците, които тази опитност носи за вас, за да не превърнете новата си връзка в същата приказка с познат сценарии.

Все още мислите за бившия си

I wasn't asking for prince charming...Just someone I can be myself with.

Ако все още не сте преодолели напълно бившия си и той все още се заплита в мислите ви, определено имате нужда от още време преди да започнете нова връзка. Дайте си нужното време, за да преодолеете обидата, болката и гнева от предишната раздяла. Когато успеете да погледнете назад с усмивка, нежност, разбиране и състрадание ще бъдете напълно готови да се потопите в освежаващите води на новата любов.