frida.bg
енергия

Най-добрите храни за увеличаване на жизнената сила и енергия

В началото на пролетта голяма част от нас изпитват недостиг на жизнена сила, тонус и енергия. Свикнали сме да обединяваме тези симптоми под „пролетна умора“. Истината е, че след дългата нашенска зима просто имаме нужда от повече витамини и минерали, които да презаредят енергийния ни резервоар.

Храната, заедно с водата, слънчевата светлина и въздуха, е сред основните ни източници на енергия. Важно е да се стремим да приемаме „жива храна“, т.е. прясна, пълна с витамини и вибрираща от цвят и жизненост.

Предлагаме на вниманието ви 8 изключително зареждащи с жизнена сила храни, които да включите в пролетното си меню, за да бъдете витални и пълни с ентусиазъм!

Портокалов сок

Fresh Orange Juice

Портокаловият сок не е просто „класика в жанра“ при соковете. Той е много повече от това. Когато приемаме пресен сок от качествени портокали ние приемаме в концентрирана форма много витамини и минерали, но най-вече – жизненост и енергия!

Грейпфрут

Grapefruit

Грейпфрутът също повишава вибрациите и вътрешната ни сила! Можете да го консумирате под формата на сок или да хапвате с пулпата, за да си набавите повече фибри. Добавете го в салатата си от рукола за повече свежест и поръсете с шепа ядки!

Авокадо

Avocado

Авокадото е една от любимите ни суперхрани, която зарежда деня ни със здравословни мазнини, антиоксиданти и много енергия. Зеленият му цвят влияе на настроението ни като ни дава усещане за вътрешен баланс и хармония.

Какаови зърна

Cacao beans

Ако имате нужда от нещо, което да повдигне настроението и енергията ви какаовите зърна са идеалното решение. Те съдържат анандамин, познат още като молекулата на блаженството. Тя създава усещане за щастие и еуфория.

Банани

banana

Най-популярният плод в света е известен и като енергиен шот преди/след тренировка и това не е случайно. Един среден банан съдържа около 100 калории и голямо количество калии, така че дръжте банани около себе си. А ако добавите фъстъчено масло ще заредите тялото си със суперсили. Само не забравяйте да ги използвате!

Фъстъчено масло

peanut butter

Фъстъците притежават високо съдържание на мазнини с високо качество (около 50%), протеини (около 30%) и въглехидрати. Овен това те са богати на витамини  В1, В3, Е и цинк.  Фъстъченото масло е концентриран продукт, който ни осигурява бързо засищане и невероятен вкус. В комбинация с оризови бисквити, ябълка, селъри или банан получаваме невероятна закуска – вкусна комбинация за здраве и енергия!