frida.bg
кафе

5 добавки, които ще превърнат чашата ви кафе в суперхрана

Повечето от нас имат дългогодишна афера с кафето. Искаме го чисто, а понякога с мляко. Сякаш начинът, по който пием чашата си кафе си говори много за това кои сме ние, нали?

Кафето безспорно е нещо повече от напитка за събуждане. То ни дава енергия, настроение и ни събира заедно с любимите ни приятелки за сладки приказки.

Искаме да ви вдъхновим за ароматни експерименти с тези здравословни добавки, които ще превърнат любимата ви чаша еспресо в суперхрана за здраве, сила и енергия. Кои са те?

Кокосово масло

Кокосовото масло е един прекрасен начин да добавим аромат и мекота в сутрешната си чаша кафе. Освен това, една лъжичка кокосово масло в кафето ще ни помогне да намалим апетита си, да засилим имунната ни система, да се заредим с енергия и да повишим концентрацията си.

Пречистено масло „гхи“

Пречистеното масло гхи само по себе си е една изключителна суперхрана, богата на витамини А, Е и К. То подобрява храносмилането и намалява възпалителните процеси в тялото. Освен това, добавено в гореща чаша кафе ще й придаде един невероятен млечен аромат.

Куркума

Добавете щипка куркума в сутрешната си чаша кафе, за да си осигурите една невероятно полезна напитка, пълна с бонус антиоксиданти! Освен това, куркумата има мощни противовъзпалителни свойства и идеално се комбинира с мляко!

Канела

Щипка канела в любимото ни капучино ще ни даде не само любимия ни аромат на канелени бисквитки, но и ще повиши настроението ни. ще ни накара да се почувстваме комфортно и също така ще усили антиоксидантния ефект на кафето.

Мака

Добавете ½ чаена лъжичка мака в кафето си, за да го обогатите с мек ядков вкус. Тази невероятна суперхарана е богата на витамин С, калий, желязо и витамин В6. Тя подобрява настроението и когнитивните ни способности. Обожаваме в маката, че увеличава либидото ни и след чаша кафе с мака се чувстваме пълни с енергия през целия ден!