frida.bg

Февруарско пълнолуДие: В окото на бурята и по средата на Суперлунна Триада‘ 2019

Февруарското пълнолуДие, което ще кулминира с пълнолуние на 19 февруари 2019г. вече ни облъчва с особено силна лунация, която наричаме Суперлуние. Луната ще достигне най-близката си точка до Земята и ще бъде с около 14% по-голяма и ярка от обикновено, а енергията й ще се усети на макс! В Космоса всичко следва строга последователност, а настоящият момент бележи средата на изключително потентна цикличност, известна в астрологията като Суперлунна триада, или трите последователни Суперлуния, с които започваме интересната и обещаваща 2019 година.  На 19 февруари се случва второто от трите поредни суперлуния (21 Януари-19 Февруари-21 Март 2019), които с общи сили ще взривяват каквото има още да се взривява и ще бележат пикови състояния на ума и сетивата. Нашият вътрешен баланс ще зависи от това колко внимателни и грижовни можем да бъдем към себе си.

пълнолуДие

В три последователни месеца, Луната ще разкрива по необичаен начин пълнокръвното си лице, подтиквайки ни към почти хипнотични състояния, осветявайки ключови пътища и важни истини, призоваваща ни към изводи, обобщения и завършеци.

Всичко що е съставено от вода е подвластно на лунната енергия. Лунната сила е в състояние да прониква в клетките на нашето физическо и етерно тяло, и да ги разбърква като с миксер, смесвайки усещания, преобразявайки, пречиствайки и нажежавайки атмосферата, oтвън и отвътре…

През настоящия период ще бъдем облъчени от подобна супер-лунация. Ето какво всички ние можем да очакваме от звездите и от въздействието на силната лунна енергия през следващия период от две до четири седмици.

Намираме се по средата на трите последователни Суперлуния, с които започнахме годината. Всичко, през което минаваме и усещаме в този период трябва да се разглеждано като част от Суперлунната триада, която ще завътра главите ни и ще разтуптява сърцата ни чак до края на месец Март 2019 година.

Основното правило за всички зодии през този период ще бъде балансирането между разум и чувства.

Периодът ще се отличава с особена експплозивност и ако не искаме действията ни да бъдат насочвани от подобна хаотична и буреносна енергия, всички трябва да се стремим към балансиране на емоциите чрез вкарване на повече разум, стремеж към концентрация и практикуване на заземеност. Все състояния на духа и тялото, които знакът на Девата може да осигури и идеално да подкрепи.

За щастие, Луната ще бъде в знака на Дева и нищо няма да убегне от нейния критичен поглед. Тя ще следи за всяка една пукнатина и недостатък, всяка грешна стъпка и всеки пропуск, и ще се погрижи въпреки всичко балансът да бъде съхранен.

Водовъртежът от лудости и емоции, в който ще се къпем по време на февруарската лунация ще бъде подсилен от три основни фактора: Завръщането на Хирон в знака на Овен, попадане на Меркурий под ретроградна сянка и навлизане на Слънце в емоционалната въртележка на водния знак Риби.

Ако се чувствате хипер-емоционани, то е не само заради свръх-силното пълнолуние. Освен оргазмичната La Luna, Слънцето също ще носи силен емоционален заряд.

На 19 февруари, символът на нашето его и жизнени сили – Слънцето – навлиза в изключително чувствения свят на зодия  Риби – свят, в който феерични същества плуват сред водите на желанията, емоциите и мечтанията. Слънце в Риби ще изкара на повърхността истината за това колко дълбок, мистичен и неконтролируем е този наш свят на емоциите.

Допълнително объркване внася планетата Меркурий, на която е отредена водеща роля в епизода с февруарското пълнолуДие.

Меркурий е планетата на разума и комуникациите, управляваща знака на Дева, в който се случва пълнолунието на 19 февруари. Но не очаквайте кой знае колко от комуникациите през следващите няколко седмици, защото от тази дата Меркурий влиза в ретроградна сянка и започва да се готви за пълно саботиране на информационния поток през Март, когато ще се разрази същинската му ретроградна фаза. Всякакъв род взаимодействия, технологии, логистика, пътищата на разума, както и неведомите пътища на сърцето, ще бъдат в сянката на ретроградната неизправност и дисфункция.

Точно ден преди пълнолунието, Хирон излиза от ретроградност и влиза в знака на зодия Овен, където за последен път е пребивавал през 1979г.

Настъпва важен процес на Хироново завръщане за всички, родени в периода 1968-1979г. Раненият Лечител Хирон ще бъде в знака на Овен през следващите осем години, бележейки ключов етап от живота на мнозина. Хирон подпомага в чувството за собствена безполезност, лекува от несигурност, разбито сърце, от разочарование и изоставеност. Хирон ще ни подпомага, но самоизцелението, към което ще ни подтикне ще бъде изцяло вътрешен процес!

Въпреки разиграващия се звезден екшън, Девата ще следи за цялостния баланса по време на настоящото пълнолуДие, а нашата роля ще бъде да се погрижим сами за себе си и своето собствено изцеление.

пълнолуДие

От жизнено-важно значение по време на това пълнолуние ще бъде да подходим с внимание към своя собствен интегритет и да се погрижим за вътрешния си баланс и хармония.

Вместо да подхранваме драмата наоколо, вземайки дейно участие в нея,
вместо да мрънкаме, да се оплакваме
и да очакваме някой да дойде и да ни спаси –
Ще трябва сами да потърсим балсам за своите рани!

Ще ни се наложи да приложим на практика 3 важни условия и катализатори в процеса на еволюцията – приоритизиране, приспособимост и търпимост. При авария в самолета, първо слагаме газовата маска на себе си, а после хукваме да помагаме и на околните!

Това е буреносно време на силни емоции, но също така и момент за прочистване. Пречистваме се от болки и ненужни товари. Изпускаме парата. Лекуваме душата си.

Всеки един от нас може да се погрижи за своя баланс по своему.  Вижте как да го направите лично за себе си, като проверите влиянието на суперлунието през следващите две седмици върху вашия слънчев знак, асцендента ви и знака, в който се пада Луната в наталната ви карта:

пълнолуДие

Овен
Изпуснете напрежението!

Време за пречистване на сърцето, душата и аурата. Търсете природата и медитирайте, всякакви подобни практики ще ви правят доволни и щастливи. Изпуснете напрежението!

Телец
Истината е в малките неща!

Време за повече малки радости в живота. Приятели, кеф и малки сладки удоволствия е всичко, което трябва на един Телец, за да е доволен от живота. А доволният Телец привлича точните хора!

Близнаци
Нещата се нареждат от само себеси!

Оставете нещата да се случат и ще бъдете изненадат от естествената им способност да се нареждат по хармоничен начин. Почувствайте се у дома си в собствената си кожа. Не се страхувайте да бъдете себе си и изповядайте душата си.

Рак
Важна е каузата!

Време на кулминации в сферата на амбициите и социалните контакти. Осъзнавате, че силната ви чувствителност е впрегната в истински полезно действие!

Лъв
Любовта побеждава всичко!

Получавате признанието, от което винаги сте имали нужда. Усещате личното си достойнство като нещо конвертируемо и това възвръща баланса ви. Но ако нещо липсва, то е истинският трепет на сърцето. Сърцето ще ви праща знаци коя е правилната посока, а вие ще го чуете ли…?

Дева
Аз съм самата богиня-създателка на живота!

Време за осъзнаване на своя истински образ и роля в живота си като цяло. Въпросът не е само в това колко сме мъдри и съзидателни, но и в това колко колко естествено- хармонично ни се случват нещата. Отличен шест за личен интегритет!

Везни
На където и да наклонят везните…

Време да осъзнаем, че накъдето и да наклонят везните, само от нас зависи колко добре ще ни понесат нещата. Ако сме научили нещо до сега, то е че приспособимостта е естествена движеща сила в еволюцията. Дори и това да значи да си изплачем всички сълзи или да избухнем неконтролируемо? Защо не, ако това ще има терапевтичен ефект върху нас и ще ни помогне да съхраним баланса вътре в себе си! Излейте чувствата си до край и сложете край на болката отвътре! Това все пак си е вашата истина.

Скорпион
Всяко препятствие е тук, за да повдига по малко летвата!

Време за покачване на новото. Общуването и забавленията  са в хармония с душевните ви нагласи и задвижват високо продуктивни нива на съзнанието. Осъзнавате как следвайки светлата страна, ставате истински съзидателни.

Стрелец
Пълно пълнолуДие!

Лудницата е пълна, но в това има и много забавна ирония, особено ако попаднеш в силната позиция на смеещия се.

Козирог
Пусни се по течението!

Ако не си сигурен, че можеш да се довериш на себе си, то винаги можеш да се довериш на непогрешимия вселенски разум. Оставете нещата да се случат сами и само наблюдавайте колко прекрасно могат да се наредят нещата по този начин!

Водолей
Излей душата си!

Кажете си всичко и вярвайте, че всичко казано от сърце е правилно. Понякога в слабостите ни се крие огромната ни сила.

Риби
Идва дългоочакваният момент!

Момент на влизане в сакрален съюз с друг специален човек или в група от съмишленици. Готови сте да приемете подаръците на Вселената.

пълнолуДие