frida.bg
пътуванията

5 тенденции в пътуванията, след които няма да сте същите

С наближаването на пролетта вероятно много от вас се замислят къде да бъде следващото ви приключение. Снимки на горещи дестинации ни засипват буквално отвсякъде – статии, социални мрежи, инстаграм, а пътуванията сякаш стават все по-достъпни и … съблазнителни.

Както всяко нещо, при пътуванията също има тенденции, които всяка година достигат своя пик. Според Airbnb, тази година туристите ще пренасочат вниманието си от „най-горещите дестинации“ към „най-уникалното преживяване“.

Перспективата е тотално различна. Хората явно са преситени от красиви гледки и тълпите туристи. Те искат да усетят и преживеят нещо по-различно, което не влиза в клишета и рамки.

Например, те по-скоро ще направят “last-minute” резервация или ще отидат някъде извън сезона, просто за да усетят как живеят местните хора.

Представяме ви най-любопитните тенденции в пътуванията за 2019-та година, за да ви вдъхновим да превърнете следващото ви пътуване в още по-незабравимо преживяване!

Настаняване: различното е по-добро от комфортното

Все повече млади хора търсят да отсядат в места, които са по-скоро различни и уникални, отколкото удобни. В топ „тренди“ листа на тази година влизат всички нестандартни места за отсядане, например къщички на дървото, каравани, замъци, лукзозни тенти и дъвени къщички на брега на морето.

Забележителностите: преживяването е пред туристическите атракции

Всеки от нас вероятно познава усещането на това да отидеш някъде и да искаш да видиш абсолютно всички „важни“ туристически атракции, изпускайки най-важното – да се насладиш на момента. Е, тази година преживяването ще е на първо място. Това включва да отидеш на джаз концерт, медитация или просто да се направиш на местен, който просто се мотае насам-натам, без да бърза за абсолютно … никъде.

Спонтанността преди планирането

Все повече хора искат да живеят в пълна свобода, а какво е тя без възможността да бъдеш спонтанен в решенията си кога и къде да отидеш, когато ти се поиска. Ако работите във фрийлансър сферата вероятно това няма да е никакъв проблем. Прегърнете неизвестното и си купете билет за дестинация, където никога не сте били. Напълно спонтанно.

Пътуване извън сезона

Истината е, че периодът „извън сезона“ предлага не само по-евтино настаняване и билети, но и повече спокойствие, тишина и възможност да видиш една по-различна гледна точка на мястото. Такава, каквато повечето туристи никога няма да видят.

Пътувай, за да намериш себе си

Тенденцията за личностно развитие, която все повече хора прегръщат като начин на живот, върви ръка за ръка с желанието да пътуваме малко по-осъзнато. Ваканциите вече не са това, което бяха, а всяко пътуване е още един начин да намериш себе си. По нов начин!