frida.bg
затъмнение в Лъв1

Пълнолуние и пълно лунно затъмнение на 21 януари: Огън, извиращ от сърцето на Лъва

Емоционална, оргазмична и преобразяваща Луна ще изгрее в магически красиво пълнолуние на 21 януари 2019. Пълнолунието ще настъпи в комбинация с пълно лунно затъмнение в 0°52′ на зодия Лъв. Нулевият градус сам по себе си е критична точка и силна енергийна позиция за всеки един знак от зодиака. Освен от смелото сърце на Лъва, лунацията ще бъде заредена и от множество благоприятни планетарни аспекти. В зависимост от наталната карта на всеки от нас, тя ще ни държи под въздействието си от 2 седмици до 6 месеца напред.

Феноменът на затъмнението ще украси земния небосвод на 21 януари в 7:16 сутринта българско време и ще бъде видим предимно в зоната на Америките. Това обаче далеч не означава, че няма да усетим силната лунация навсякъде по земното кълбо. Напротив! Величествената La Luna ще влезе в дълбоко тантрично съприкосновение с Лъва и заедно те ще произведат силна енергия, която ще се усети навред в ефира.

Лунно затъмнение в Лъв

Ще бъде период на магия – пълно лунно затъмнение в зодия Лъв, знакът на смелостта, истината и сърцето.

Астрологията ни учи, че лунните затъмнения умножават десетократно силата на пълнолунията и олицетворяват мощни съдбовни кулминации. Те също представляват акт на финализиране и умозаключения.

Затъмненията носят глобални трансформации и преобразувания от интимен характер.  А настоящото лунното затъмнение идва, за да разтърси и събуди сърцата ни.

Лунно затъмнение в Лъв

Пълно лунно затъмнение в нулевия (критичен) градус на зодия Лъв ще се прицели право в сърцето на всички онези, които са загубили баланс в сърдечната си чакра и са излезли от релсите на автентичното си житейско призвание.

Енергията на Лъва в неговия критичен градус обещава да приключи една дълга битка на сърцето, която много от нас са започнали преди около година и половина.

Затъмнението бележи финала на двугодишен цикъл на лунните възли по оста Лъв – Водолей, стартирал през Февруари 2017 година. То няма да остане незабелязано заради драматичните събития, които ще отключи в живота на мнозина.

Венера в Стрелец

Вече втора седмица се намираме в изключително потентен енергиен портал между две затъмнения.

Това е първата серия от затъмнения за годината, стартирала на 5 януари с частично слънчево затъмнение в Козирог, почти ведно с новото годишно отброяване.

Символиката на двете затъмнения ще бъде едновременно финализираща и отприщваща нови тенденции в житейските ни цикли, тъй като в тях се комбинират енергиите на две съседни оси:

Oста Лъв/Водолей, по която се случваха затъмненията през последната година и половина, и оста Рак/Козирог, по която ще се случват серията от затъмнения през следващата година и половина.

Комбинацията между Лъв, Рак, Водолей и Козирог ще насища енергията на настоящия период с теми и събития, които ни учат да се доверяваме на сърцето и интуицията си, да бъдем отворени за чувствата си, да се грижим за всичко онова, което внася истинност и смисъл в живота ни.

Целта е да намерим вътрешен баланс, да постигнем синхрон с дълбоките си вътрешни убеждения, с вродените си заложби и душевните си търсения.

Намираме се в кулминационната точка на всички тези процеси.

Лунно затъмнение в Лъв

Настоящото затъмнение ще обобщи и наложи последна ревизия върху уроците, заложени в събитията от отминаващия  18-месечен цикъл.

Започваме нов 18 месечен цикъл на лунните възли, в който процеси свързани с егото, творческото начало, сърдечните въжделения, страстта и куража в себеизявата (зодия Лъв) ще бъдат приключени и изместени от теми, свързани с емоционалната топлина, дома и семейството, олицетворявани от знака на зодия Рак.

Между 2 затъмнения

Енергията на Космоса ще работи цялостно в подкрепа на тази лунация.

Пълното лунно затъмнение в Лъв ще съвпадне с навлизане на Слънцето в знака на ексцентричния и независим Водолей.

Всички останали планети в момента на затъмнението са директни и повечето са в родните си знаци, което ги зарежда с още повече сила и енергия.

Затъмнението ще се прояви в напрегнат 90° аспект с планетата на шока и изненадите Уран, подвизаваща се под поривистия огнен знак на Овена. Това ще предизвика извънредни ситуации и изненадващи обрати. Очаквайте истината да се роди в условия на турбуленция, на повишен адреналин и разпалени страсти.

По време на тази лунация Венера ще съвпадне с Юпитер в родния му знак Стрелец. Заедно те ще подкрепят затъмнението и ще му придадат вътрешна красота, щедрост и морални устои.

Венера с Юпитер в Стрелец ще образуват тригон с Марс в Овен. С този положителен планетарен аспект между гигантът Юпитер и вечната любовна двойка на Космоса Венера и Марс, магията на пълнолунието допълнително ще се засили.

Подобна подредба на звездите не се случва често. Целта, в която се е прицелила всеобщата космическа енергия има потенциала да реализира уникален успех.

Звучи като последно повикване за онези, които трябва да застанат зад истината, напираща от дълбините на сърцето им…