frida.bg
мантри

5 дзен мантри за успех в кариерата и убийствено самочувствие

Всички ние имаме нужда от няколко вълшебни думички, или мантри, в арсенала ни от стратегии за справяне, които като с магическа пръчица да връщат самочувствието и енергията ни!

Думата „мантра“ всъщност идва от санскрит и буквално означава „инструмент на съзнанието“. Мантрата представлява специално съчетание от думи, които създават положителни вибрации около и във нас. Тези вибрации на свой ред осъществяват промяна в енергийното ни, емоционално и ментално ниво на съществуване.

В будизма и хиндуизма мантрите се използват в религиозни церемонии, за натрупване на благосъстояние, за избягване на опасности или за привличане на желани качества, състояния, ситуации. Можем ли да използваме мантрите днес?

Разбира се, че да! Има специални думи, които създават положителна нагласа и повишават вярата ни в собствените възможности. Ако повтаряме тези магически думички достатъчно ние ще създадем в и около себе си атмосфера на спокойствие, радост и изобилие. Не вярвате ли?

Думите, които използваме, за да описваме себе си, ситуациите, другите и света около нас всъщност притежават способността да „създават“ собствената ни реалност.

Важно е да подбираме думите си, така както подбираме дрехите си, защото всяка дума вибрира и създава света ни – такъв, какъвто е!

„Аз съм достатъчна“

Confident

Много често гледаме на себе си с критично око. Какво можем да подобрим в себе си? Как да направим нещата по по-добър начин? Това „критично око“ има положително качество – стимулира ни да се развиваме, но има и отрицателно – кара ни да се чувстваме вечно непълноценни и понижава значително самочувствието ни.

Добре е да държим тези три вълшебни думички в арсенала ни с инструменти както на работното място, така и в живота ни. Мантрата „Аз съм достатъчна“ върши чудеса за нас, когато се чувстваме разтревожени относно работен проект, презентация или при среща с нови хора.

„Аз правя най-доброто, на което съм способна“

Majestic

Във всеки аспект! Тази „мантра“ ни връща към настоящия момент. Не е нужно да предвиждаме бъдещето, да обмисляме минали сценарии или да мислим твърде много за детайлите. Достатъчно е да присъстваме в момента. Повечето от нас изпитват голяма тревожност на работното място, защото мислят твърде много за всички онези неща, които започват с „трябва“.

Всъщност „трябва“ също е мантра, но с негативен знак. Ако искате да създадете положителна вибрация около себе си и атмосфера на изобилие и успех използвайте „правя най-доброто тук и сега“. Няма значение дали сте в бизнес среща или просто пишете поредния работен имейл – дайте най-доброто, на което сте способни в този момент!

„Аз привличам изобилие от възможности и успехи“

Katja.

Това е една изключително полезна мантра, с която е добре да започваме абсолютно всеки ден. Тя създава усещане за изобилие и просперитет около нас. Всички най-добри възможности идват при мен. Цялото изобилие на Вселената идва при мен.

Каквото и да правя днес, то ще бъде най-доброто, на което съм способна. Само си представете да смените всички не особено позитивни вярвания с тези – очевидно повдигащи духа и увереността в себе си! Разликата може да бъде огромна. Само опитайте!

„Всичко, което се случва е най-доброто за мен“

Girl smiling with perfect smile and white teeth

Няма как да предвидим всяка ситуация, която може да възникне в живота ни. Но можем да предвидим своето отношение към неочакваното, или по-скоро – да го изберем! Голяма част от хората избират да негодуват срещу промените, създавайки негативни вибрации. Както знаем негативните вибрации предизвикват негативни ситуации.

Изберете дзен стратегията и си кажете, че „всичко, което се случва е най-доброто за мен в този момент.“ Има божествен ред и няма смисъл да му се противопоставяме. Много често, когато нещата не се случват както сме искали, всъщност се случват по най-добрия начин, но го разбираме едва след период от време. Кажете си я, изчакайте и ще разберете, че тази мантра наистина има смисъл във вашия живот!

„Всичко (ще) е наред!“

Confident serious attractive professional architect woman leaning against the desk and looking in the new project with a notes, tablet, and rulers on the table in the fabric place.

Хубаво е да имаме до себе си един добър приятел, който да ни напомня, че всичко ще бъде наред, нали? А защо не превърнем тези думички в мантра за всеки ден, която да ни дава кураж и увереност в това, с което сме се захванали.

Използвайте тази мантра всеки път, когато усетите тревожност, страх, липса на достатъчно увереност в себе си. Повторете я няколко пъти в главата си. Оставете я да закънти и да потъне в ума ви. Повярвайте й!

Бъдете своя най-добър вътрешен приятел, който не позволява умът ви да е окупиран от негативни мисли, а напротив – грижи се за положителните ви вибрации, които се събуждат от положителните думи.

Вътрешният ви приятел няма да позволи да се съмнявате в себе си и способностите си. Той ще намери някоя магическа думичка или мантра, с която да разсее съмненията ви. Това е дарът на добрите приятели, нали? Бъдете такива първо за себе си!