frida.bg
изневярата

След изневярата, и знаците, че той е готов да се бори за връзката ни

Говорим за изневярата просто, защото се случва, и като емоционално интелигентни жени трябва да знаем как да се справим със ситуацията. По възможност без истерии и драми. Е, поне до някъде.

Лично аз не смятам, че съм ревнива и признавам, че ми е относително лесно да се справя с този тип ситуации. Да, случвало ми се е партньорът ми да ми изневери. Не че не ми е ставало неприятно, ставало ми е, но със сигурност за мен изневярата не е краят на света. И на връзката.

Знам също така, че някои жени /мои приятелки, например/ са доста чувствителни на тази тема. Те намират изневярата за изключително болезнено преживяване, след което нищо не е същото.

И защото познавам двете крайности, искам да ви споделя нещо – истината е, че не трябва да се правим, че изневярата не е кой знае какво.

Всъщност, обективно погледнато тя е знак за сериозен проблем във връзката. Този проблем може да доведе до промяна или до раздяла. Изневярата е просто плесница през лицето, която ни казва „Събуди се!“

Ако някога ви се е случвало да преживеете тази плесница, вероятно сте били в дилемата – да му простя ли? Как да разбера, че той искрено съжалява и иска да поправим счупеното в отношенията си и отново да намерим един друг в хаоса от емоции?

Точно това искам да ви покажа днес с тази статия. Няколко знаци, които показват, че той истински държи на вас и е готов да работи, за да ви го покаже. Кои са те?

Той поема отговорност за случилото се

Couples

След изневяра хората се делят на два вида. Едните отказват да поемат отговорност за действията си и вместо това хвърлят вината върху партньора или целия свят. Тези хора бягат от отговорност, но също така бягат от възможността да поправят нещата.

Вторият тип хора напълно осъзнават последствията от действията си, включително колко много емоционална болка са ви причинили. Те се разкайват, страдат и искат да направят нещо, за да променят себе си, за да останат … с вас.

Той разбира чувствата ви

Couple

Ако сте получили плесница, е време за откровен разговор. Няма значение дали искате да останете заедно или не. Искреният разговор ни освобождава от бремето на лъжите, неизвестностите, съмненията. Без искрен разговор, в който да има споделяне от двете страни няма как да има разбиране.

Без истинско разбиране няма как да има нито прошка, нито истинска промяна. Разбирането на чувствата както от ваша, така и от негова страна е изключително важно. Ако постигнете това разбиране просто ще го знаете и ще усетите спокойствие, както и това, че връзката ви започва да укрепва. Наново.

Той е уязвим

couple

Един от най-сигурните знаци, че той искрено съжалява за стореното, поел е отговорност за това и е готов да поправи ситуацията е, че той застава напълно отворен и уязвим пред вас. Уязвимостта е нещо, което рядко споделяме един с друг.

При мъжете това е още по-рядко явление. Затова ако вашият партньор го прави, признавайки своите недостатъци, грешки, премълчани истини, лъжи, думи и чувства – вижте посланието. Той поставя всички карти на масата и е достатъчно уверен в себе си и това, което иска. Не казвам, че това действие само по себе си го „оневинява“, но е един наистина добър знак, че е готов да се бори за промяната и за … вас!

Интуицията ви казва да се доверите

Couples

Няма по-безпогрешен компас за това дали нещо има потенциал или не от гласа на собствената ни интуиция. Ако интуицията ви казва: „Нищо няма да се промени, всичко ще си бъде по старому“, вероятно е права.

Но ако ви казва обратното: „Дай му шанс, този път ще бъде различно.“, е, тогава може би си заслужава да я послушате и да дадете нов шанс на любовта си един към друг и на връзката си.

Ако връзката ви е ценна може би трябва да се научите как да я управлявате по-добре. Изграждането на отношения изисква непрекъснато самоусъвършенстване, вглеждане в себе си, промени, трансформации и изграждане на нови умения.

Може би сте си задавали въпроса как да бъда по-ефективен мениджър, родител, но задавали ли сте си въпроса как да бъда по-ефективен партньор за моя партньор? Как да се науча да давам, но и да търся помощ и да се справям със стресовите ситуации?

Как да се науча да споделям повече? Как да бъда себе си в отношенията и как да позволя на партньора ми да бъде себе си? Но най-вече – как да се науча да прощавам? Защото каквото и да си говорим, всеки греши, но любовта е тази, която прощава!