frida.bg
приятел

Как да НЕ се влюбите в най-добрия си приятел?

Вярно е, че сме далеч от гимназиалните години, когато да се влюбиш в най-добрия си приятел беше, как да кажем, в реда на нещата. Но въпреки това не сме застраховани, особено когато сме самотни, а той е толкова готин и … секси!

Да си паднеш по най-добрия приятел никак не е добра идея, особено ако осъзнаваме, че чувствата ни не са реципрочни. Ако искрата пламне и от двете посоки това е чудесно, но в повечето пъти това не е така, а приятелството ни е поставено в рискова ситуация.

Да, той наистина ви изслушва познава ви и с него можете да бъдете точно каквито сте. Без да се налага да отговаряте на очаквания, да влизате в рамки, да бъдете нещо повече. Но точно това му е хубавото на приятелството. Вие сте такива, просто защото сте само приятели.

Ако нещата започнат да преминават границите на приятелството, ситуацията доста ще се промени. Ако усещате, че започвате да се влюбвате в приятел /независимо дали сте мъж или жена/ по-добре спрете за момент и помислете – дали това не е фантазия, зараждаща се само във вашата глава?

Ако е така, предлагаме ви няколко стъпки към това да НЕ се влюбите и да направите нещо много по-умно – да запазите приятелството си.

Дайте си време

Ако осъзнаете, че сте се влюбили в най-добрия си приятел най-добре да се отдръпнете, за да си дадете време да осъзнаете какво се случва у вас. Всяко влюбване започва с фантазия и вместо да разпалвате жаравата й по-добре й осигурете пространство, в което да утихне.

Споделете чувствата си

Естествено, ако сте близки с него /или нея/ и внезапно изчезнете от хоризонта това ще изглежда странно и притеснително. Затова споделете как се чувствате, но без много думи /и драматизации/. кажете, че сте объркани в усещанията си и имате нужда от време да си изясните какво се случва у вас.

Разберете от какво имате нужда

От какво имате нужда? Дали напоследък сте самотни? Дали не копнеете за близост, за любов, за семейство? Ако е така, нормално е да започнете да се привързвате малко повече към най-добрия си приятел, на който някак винаги можете да разчитате.

Казват, че не може да съществува приятелство между мъж и жена. Това е вярно само до някъде. Ако сме наясно какво искаме /и къде да го търсим този тип приятелство е напълно възможно. Нужни са ни здрави граници и осъзнатост. В крайна сметка, добрите приятелства са много по-дълготрайни от повечето връзки, не мислите ли?