frida.bg
кожа

5 неочаквано добри съвети за хубава кожа на лицето

Началото на годината е време за равносметка в живота ни. Какво сме постигнали и какво не? Какво работи и какво не? Кои са най-добрите начини да се грижим за своята кожа?

Факт е, че хубавата кожа е признак на добро здраве и основа на доброто ни самочувствие. Не е достатъчно да използваме скъпа козметика, нито така модерните филтри в социалните мрежи. Всяка от нас иска да се погледне сутрин в огледалото и да види чиста и блестяща от здраве кожа.

Здравето на кожата ни започва отвътре навън. С какво се храним? Дали спортуваме редовно? Какви са нивата ни на стрес? В баланс ли са хормоните ни? Всички тези въпроси ще ни дадат ясна картина за това какво се случва на повърхността … на лицето ни.

Подбрахме 5-те най-добри съвети за хубава кожа, които научихме през изминалата година, за да ги споделим днес с вас!

Спрете бялата захар

Този път сме абсолютно сериозни! Бялата захар увеличава нивата на инсулин, което на свой ред причинява микровъзпаления в тялото и освобождаване на свободни радикали. Диетата, богата на захар, също така предразполага кожата към акне и други неприятни кожни проблеми.

Ако искате не само красива и здрава кожа, но и да сте по-здрави – ограничете или най-добре спрете консумацията на бяла захар. Вместо нея хапвайте повече плодове, сушени плодове и мед. Така ще си набавите не само сладост и енергия, но и витамини, минерали и така нужната за кожата вода.

Набавяйте си зелени суперхрани

Да, спирулина, хлорела, моринга и т.н. Зелените суперхрани не са просто мода. Те ни осигуряват концентрация от витамини и минерали – изключотелно полезни за това кожата ни да бъде красива и сияйна! Едно смути на ден, в което добавяте една или повече суперхрани  е всичко, от което кожата ви се нуждае и то в концентриран вид!

Третирайте пъпките с аспирин

Толкова е лесно! На всяка жена се случва от време на време. Вместо да изстискваме и раздразваме пъпките, можем да направим нещо много простичко. Вземете една таблетка аспирин, стрийте я на прах и добавете вода, докато се получи гъста паста.

Третирайте засегнатите зони с получената антибактериална смес. Това е лесен, достъпен и супер ефективен метод за бързо редуциране и справяне с възпаленията по лицето.

Предпазете лицето си от замърсяванията с … козметика

Ако живеете в някой от по-големите градове и особено в столицата, трябва да знаете, че замърсяването на околната среда неминуемо се отразяват върху кожата на лицето. Използвайте хидратант с антиоксиданти и активни съставки, борещи се със замърсяванията на средата.

Също така, все повече дерматолози съветват да не излизаме от вкъщи без защитен фактор и качествен фондьотен, които в комплект ще осигурят защитна стена между кожата и агресивното влияние на факторите от околната среда.

Почиствайте кожата си веднага, след като се приберете вкъщи

Кожата ни има нужда да диша! В най-добрите външни условия не бихме имали нужда от никакъв грим, но мръсния въздух принуждава да ползваме много повече козметика, отколкото бихме ползвали ако живеехме например в гората.

Опитайте да почиствате старателно следите „от града“ веднага след като се приберете вкъщи. Оставете кожата си да диша, да бъде каквато е! Ако не живеете в среда с много замърсявания, правете това по-често. Чистата кожа е здрава кожа!