frida.bg

Венера в Стрелец: Любовта става все по-безгрижна, игрива и красива

Планетата на любовта и красотата постепенно набира сили и увереност след ретроградния си ход през последните месеци на 2018 година. В края на месец Ноември 2018, Венера финално възстанови директния си ход спрямо Земята, а ехото на ретроградната й сянка върху нас заглъхна окончателно в края на Декември. От тогава насам всички ние подсъзнателно работим върху баланса във взаимоотношенията, финансите и женската си енергетика, а чувствеността в интимните отношения става все по-пламенна и екзалтирана.

На 7 Януари 2019 година, Венера излиза от дълбочините на мистериозния Скорпион и преминава в знака на огнения Стрелец. С този планетарен транзит, всички житейски области, подвластни на венерината енергетика ще се раздвижат и разведрят. Любовта, връзките, финансите и изкуствата ще влязат в нова фаза, изпълнена с повече жизненост, озарени от повече светлина, жизнерадост и удовлетворение. Животът и любовта ще бъдат по-ведри, забавни, целенасочени и вдъхновени.

Венера в Стрелец

След почти тримесечния период на венерина ретроградност, Венера постепенно възвръща силата си под формата на утринна звезда и ретроградния мрак се озарява от светлината й. Колкото по-осъзнато приемем уроците на венерината ретроградност, толкова по-светло ще изгрее тя отново за нас и нашите обвързаности.

Уроците, които ни преподаде ретроградна Венера 2018 ще се пренесат в аспекти, свързани с баланса в партньорствата и интимните ни отношения през 2019 година.

Венерината ретроградна фаза беше едновременно финал и ново начало във всички венерини сфери от живота ни – сърдечни вълнения, сексуалност, репродуктивност, финансови придобивки, творчество, артистичност, интуиция… Всички те бяха подложени на изпитание под дълбокото въздействие на Скорпиона. Всички те ще поемат по нов път през следващата венерина фаза, която ни очаква – мотивирани, про-активни и пречистени.

Венера в Стрелец

Въпреки студът, който сковава Северното ни полукълбо, с транзита на Венера през Стрелец ще усещаме топлина и игривост в сърцето си от 7 Януари до 3 Февруари 2019.

Стрелецът е деветия знак на зодиака, който олицетворява възход, ентусиазъм, целенасоченост, философска мъдрост и отношение към заобикалящия ни свят, дързост, забава и лекота в изказа. Под неговата опека Венера ще възвърне младежката си усмивка и неподправения си женски дух, любвеобилната си природа, афинитета си към сладостите в живота и директната си посока по отношение на аферите, партньорствата и финансите.

Венера в Стрелец

Венера в Стрелец ще внесе искреност, чистота и лекота в сърдечните ни вълнения и обвързаности, и окончателно ще ни изведе от отшелническата пещера на венерината ретроградност.

Транзитът на Венера през Стрелец ще ни подаде ръка и ще ни вдъхнови за нови сърдечни приключения в компанията на нашите половинки. От богинята на любовта и изкуствата в този период можем да очакваме реален шанс да се докоснем до партньорства, които ще ни изпълнят с оптимизъм и вдъхновение и ще ни поведат по път, изпълнен с по-малки и по-големи житейски чудеса, материални победи и духовни израствания.

Венера в Стрелец

Венера в Стрелец ще образува благоприятен аспект с Марс в Овен.

Космическата двойка Венера и Марс са олицетворение на две противоположни, но допълващи се енергии – тези на мъжкото и женското начало. Техният съюз ще се възроди през настоящия период и ще постигне хармония и баланс, образувайки положителен 120° астрологичен аспект (тригон) докато двете планети се намират в близките огнени знаци на Стрелец и Овен.

Тригонът на Венера с Марс ще ни донесе добър късмет и ще допълни усещането ни за облекчение и благодат във връзките от интимно естество. Този аспект ще запали огън в сърдечните отношения и ще успее да събере много двойки в сериозни и дълготрайни хармонични съюзи.

Венера в Стрелец

Съвпад на Венера с Юпитер

Целият настоящ период и особено втората половина на месец Януари, ще бъде под въздействието на хармоничен съвпад между Венера и Юпитер – планетата на оптимизма, безкрайното разширение и експанзията, която също се намира в знака на Стрелец.

Юпитер се чувства изключително добре в Стрелец, тъй като това е родния й знак. Съвпадът на гигантската планета с Венера в този огнен знак ще съчетае енергиите на двете небесни тела и те ще действат комбинирано – удвоявайки силата си, допълвайки се една с друга и съчетавайки най-доброто от себе си. В резултат можем да очакваме идеални условия за успех и изобилие, свързани с всички венерини аспекти.

Венера в Стрелец

Венера в напрегнат аспект с Нептун

Единственият риск по време на венериния транзит през Стрелец ще бъде под влияние на 90° аспект, който планетата на любовта ще образува с Нептун.

През настоящия момент планетата на фантазиите и илюзиите Нептун също се откроява с особено силната си позиция, намирайки се в родния си знак Риби. Докато Венера екзалтирано се подвизава в огнения Стрелец има голяма вероятност мнозина да станат жертва на преувеличен ентусиазъм и нереални очаквания. Важно в такъв момент е да останем здраво заземени и въпреки упойващите стрели на Купидон да не губим реална представа за нещата, за да избегнем бъдещи разочарования.

Венера в Стрелец ни е приготвила най-сладкия и страхотен подарък за новата година. Приемете го с отворени обятия, с благодарност и отговорност към трепетите на сърцето!