frida.bg
Меркурий в Стрелец

Космически послания от Меркурий в Стрелец към зодиите

От 12 Декември до 4 Януари, комуникацията ще се оживи в унисон с новогодишните празници и успоредно с транзита на Меркурий през знака на Стрелец. Когато планетата на разума и интелекта Меркурий излезе от ретроградната си сянка под знака на Скорпион и започне да навлиза в зоната на Стрелеца, в ефира ще усетим чудодейна енергия. Тя ще предизвика любопитството ни към живота, ще ни осени с велики идеи, ще ни подтикне към интересни и дръзки дискусии, и ще внесе смелост и авантюризъм в начинанията ни.

Когато Слънцето преминава от Скорпион в знака на Стрелец, фокусът ни бива изместен от интимните взаимоотношения и дълбоката връзка със себе си към нови хоризонти и перспективи извън пределите на интимния ни свят. Съзнанието ни се отваря навън, ставаме по-решителни, а животът сам по себе си става по-интересен и динамичен.

Меркурий в Стрелец

Подобна живителна енергия ни обладава и когато Стрелецът поема руля на Меркурий.

На 6 Декември ретроградната фаза на Меркурий беше официално отменена, но докато планетата излизаше от ретроградната си сянка в знака на Скорпион, енергията беше по-скоро протяжна и отрезвителна.

Истинският директен ход в сферата на разума, споразуменията и комуникациите ще настъпи след пълното излизане на Меркурий от ретроградна сянка около 20 Декември. И все пак, влизането ни в ритъм с външния свят и в синхрон един с друг, малко по малко ще започне да се усеща след 12 Декември, когато Меркурий попада под щастливия знак на Стрелеца.

Стрелец

Стрелецът носи оптимистична, вдъхновяваща, решителна, и късметлийска енергия, но той може също да ни въздейства и по изненадващо хаотичен начин, когато е в комбинация с хвърковатия Меркурий!

Стрелецът не е от най-благоприятните зони, в които могат да попаднат сферите на комуникациите, договорите и бизнеса. Енергията на Меркурий се оптимизира най-добре в комбинация със своя роден знак Близнаци. Стрелецът стои в точна опозиция с Близнаците и се явява негов обратен знак в зодиакалната поредица.

Така, че комбинацията между Меркурий и Стрелец крие своите рискове. Мнозина от хората, родени с Меркурий в Стрелец, са като че ли лишени от контрол върху думите и мислите си. Те трудно спестяват истината, често пъти си позволяват да я споделят спонтанно и преди да проверят нейната достоверност.

Очаквайте  Меркурий в Стрелец да направи всички ни малко по-социални, по-разговорливи, по-честни и смели в общуванията си, но също така и доста по-хапливи, дръзки и по-трудно управляеми от обикновено.

Ето какви са космическите послания, които планетата-вестител Меркурий ще отправя към всяка една от зодиите, докато се подвизава под знака на Стрелец през следващите три седмици:

Меркурий в Стрелец

Овен

Време е за излизане от коловоза на рутината. Направете нужната „чупка в кръста“, която ще ви помогне отново да се почувствате живи!

Телец

Време е да поемете юздите в свои ръце. Само от вас, вашата амбиция и силата на желанията ви зависи как и накъде ще тръгнат нещата!

Близнаци

Време за интелектуално разтоварване и повече забава. Ако не можете да си дадете почивка от сега, то поне направете така, че работата да бъде свързана с удоволствия!

Рак

Време на израстване и победоносно настъпление. Страхотни възможности се отварят, не ги пропускайте!

Лъв

Време за повече вяра и за вслушване в ритъма на сърцето ви. Тревогите ще изчезнат, когато повярвате, че има и по-висш план от вашия собствен, и просто оставите нещата да се случат от само себе си!

Дева

Време е за втори шанс в любовта и отвъд нея. Отворете сърцето си и приемете това, което ви се дава!

Везни

Време за нещо повече от лъскави опаковки и красива външна обвивка. Вселената ви е подготвила една наистина очарователна среща с някой, който ще предизвика както емоциите, така и интелекта ви!

Скорпион

Време на откровения и разкриване пред близък до сърцето човек. Проведете онзи важен разговор и не се страхувайте да помолите за малко повече пространство, честността ви ще бъде възнаградена!

Стрелец

Време за заслужени награди. Усилията ви ще бъдат възнаградени точно когато вече няма да имате сили за друго, освен за празнуване!

Козирог

Време за елегантно оттегляне от бойното поле. Една врата се затваря, за да се отвори друга – може би точно зад нея е онова, което търсите?…

Водолей

Време е да обърнете внимание на себе си. Повече слушане и по-малко говорене, повече приемане и по-малко даване!

Риби

Време е за нова любов. Подгответе се за истински празник на душата около коледните и новогодишни чествания!