frida.bg
промяна

Кои са знаците, че сме готови за голяма промяна в живота си?

Промяната е единственото сигурно нещо в този свят. На ръба на новата година всеки от нас си задава въпроса – какво искам да се промени за мен през следващата година? Промяната може да бъде градивна, положителна, да води до израстване и повече удовлетвореност от самите себе си.

Промяната, разбира се, може да бъде и източник на стрес, особено когато искаме да я избегнем, за да не нарушаваме комфорта си. Искаме или не, тя чука на вратата на всеки от нас, защото сама по себе си тя е най-естествения природен закон. Сезоните се сменят, годините се сменят, а заедно с тях и нашите собствени вътрешни цикли.

woman

Понякога сме готови за малка промяна, например да пребоядисаме стените вкъщи или да сменим цвета на косата си. Но понякога имаме нужда от голяма промяна, която ще окаже по-голямо влияние върху изборите и живота ни. Не винаги сме наясно, че сме в пълна готовност.

Понякога нямайки тази яснота избираме да чакаме, но до кога? Вместо да губите времето си в чакане ви предлагаме няколко знаци, по които да познаете, че сте готови за голяма промяна. Още днес.

Как да разберем, че сме готови за голяма промяна в живота си?

woman

Мислите прекалено много за миналото

Мислите за миналото имат една единствена цел – да съберем уроците си за научаване и да продължим напред по нов начин. Ако мислите твърде много за миналото това може да е знак, че се страхувате да направите промяната, от която имате нужда, просто защото ви е … страх от непознатото утре.

Чувствате се апатични и ви липсва енергия

Много често апатията е знак, че твърде дълго сме останали на едно място. Трябва да направим няколко крачки напред, а след това още няколко. Само така ще излезем от тази нулева точка, в която нищо не се случва. Истината е, че промяната трябва да си я случим сами.

woman

Иска ви се да живеете друг живот

Да, поне за ден. Някак искате да скъсате оковите на живота си, да разбиете стените му, да разпукате собствените си очертания и да избягате. Поне за ден да поживеете нечий чужд живот. Да, това е сигурен знак, че сте готови за промяна. Този друг живот може да бъде вашият собствен, просто се осмелете да направите смела стъпка напред и да промените бъдещето си!