frida.bg
Декември 2018

Декември 2018 – финалът на една силна ретроградна година!

Всеки Декември носи по своему короната на годината. Декемврийската енергия увенчава отминаващата година с празничен дух и към него винаги пристъпваме с очаквания. Финалният 12-ти месец е приповдигнат и бляскав както отвън, така и отвътре. Числото 12 в нумерологията символизира разгърнатото съзнание и по-напредничавите от нас ще усетят този дух на свързаност между измеренията по много поводи и начини в течение на месеца. Мощен енергиен портал се очаква да се отвори с нумерологичната синхроничност на датата 12.12, а после и на 21.12, когато настъпва зимното слънцестоене. Ще има и други по-големи и по-малки „върховни моменти“  през този Декември. Вижте сами каква е звездната карта, която се очертава за месеца:

2018 година беше Годината на ретроградните планети и равносметките. Декември пък е Месецът на равносметките. И за повече синхроничност, започваме го в компанията на  гуруто на равносметките – ретрограден Меркурий.

Последните премисляния и разговори насаме със себе си ще продължат да се случват до към 6 Декември. После Меркурий излиза от ретроградност и пътищата се отпушват!

Декември 2018

Ретрограден Меркурий влиза обратно в дълбоката дупка на Скорпиона на 1 Декември 2018г.

Това ще бъде кратко, но дълбоко гмуркане, малко преди планетата вестител да излезе от ретроградност на 6 Декември. След тази дата ще се почувстваме по леки, по-спокойни и по-наясно с цялостната картина.

Декември 2018

На 2 Декември, Венера среща Меркурий в знака на трансформиращия Скорпион.

Венера се завръща за малко в знака на Скорпиона, но този път уверена и директна. Тя вече е наясно какво иска и чака единствено отпушване на потока в комуникацията с излизане на Меркурий от ретроградност от 6 Декември нататък.

Това ще бъде един красив и чувствен момент за планетата на любовта. Ние също ще бъдем под силното му влияние през следващите дни.

Скорпионът е най-дълбокият знак, а Венера е готова за дълбоко и истинско отдаване. Нищо повърхностно и еднодневно няма да задържи интереса ни докато силната Венера е в Скорпион. Секторът на връзките ни ще се активизира и задълбочи, ще чуем много думи на откровение от себе си и от другите.

Декември 2018

Директен Меркурий ще се изстреля напред заедно с новолуние в Стрелец на 7 Декември 2018.

Ден след излизане на Меркурий от ретроградност, имаме позитивно новолуние в късметлийския знак Стрелец. Новолунията са моменти за инициация и стартиране на нов цикъл. Периодът е прекрасен за проектиране на нашите „карти на желанията“, с които да планираме важните неща, които искаме да постигнем през новия годишен цикъл.

Нова надежда под знака на Стрелец е най-оптимистичното Новолуние, което можем да си пожелаем около празниците! Стрелецът ще ни вдъхне вяра и вдъхновение, ще ни постави високи цели и ще ни настрои за един светъл завършек на годината.

Новолунието ще донесе светли вибрации, настроението ще се повиши и ще има усещане за любов наоколо. От този момент нататък, месец Декември ще стане по-активен и целенасочен, а ние ще го заживеем с все повече действия, и по-малко в равносметки.

Новолунието ще има леко обтегнат аспект с Марс. Червената планета е планета на действието. Енергията на Марс в знака на Риби ще бъде по-скоро пасивно-агресивна и свързана с женската ни страна, заради Новолунието.

В подобни деликатни моменти, не бива да се поддаваме на страховете си. Добре ще е да си припомняме, че женствеността е сила, а не слабост и да се настроим да я ползваме градивно!

Декември 2018

На 12 Декември имаме нумерологична синхроничност, която ще ни зареди с енергия и ще отвори съзнанието ни за знаците на Интуицията.

Около датата 12.12.2018 (12ти ден; 12ти месец; 11 – числото, до което се свежда годината) всякакви духовни практики, занимания с изкуства и посвещаване на време за единение с природата ще имат много силен положителен ефект върху нас и върху средата ни.

Посветете този период на дейности, които ви носят наслада, които развиват личността ви и са в синхрон с майката природа.

Декември 2018

На 21 Декември Слънцето ще влезе в съдбовния знак Козирог, а в Северното полукълбо ще настъпи зимата.

Тази дата съдържа многообразен енергиен заряд:

  • Съвпадът на единици и двойки говори за развитие.
  • Слънце в Козирогът говори за практическа заземеност и реализиране на натрупаните по време на слънчевия транзит през Стрелец позитивизъм и целеустременост.
  • В точката на зимното слънцестоене ще затворим стария цикъл и ще влезем в нов сезон.
  • В зората на новия зимен цикъл на Слънцето, имаме шанса да кристализираме намеренията си до съвършенство, заедно с пълнолуние в най-близката до сърцето зодиакална точка – зодия Рак.

Декември 2018

Пълнолуние в първия градус на Рака на 22 Декември ще ни разкрие една чувствена Луна, удобно настанила се сред свои води.

Пълнолунията са кулминации, а това пълнолуние ще бъде като благословия от небесата. С него ще се почувстваме уютно в гнездото си. Ще се отдадем на сърдечни изблици, на носталгия и на разтапящи леда мисли за бъдещето.

Това ще бъде катарзисно пълнолуние. Смисълът му ще бъде да излеем чувствата си и да изпуснем парата.

Декемрви 2018

Всички ще бъдем свръх-емоционални през последната седмица на годината.

Ще си позволим да дадем воля на чувствата си, ще има сълзи на излияния, носталгия и въздишки на облекчение.

За някои това ще бъде момент на празник, за други – на осъзнаване, за трети – на облекчение.