frida.bg
женския

4-те етапа на женския оргазъм (и как да ги разкрием в себе си?)

Женският оргазъм все още е мистерия, както за мъжете, така и за жените.  Как се случва? Кое е вълшебното копче и има ли такова? Трябва ли да получаваме оргазъм, за да сме „нормални„? Трябва ли да имитираме оргазъм, за да задоволим мъжкото его? Трябва ли да сме откровени за трудността си да изживееш голямото „О“ в секса?

Една част от жените никога не са изпитвали оргазъм, а за останалите – тази връхна точка на удоволствието е трудно достижима. Всъщност това е напълно нормално, тъй като за жените сексът е нещо много повече от задоволяване на сексуалния инстинкт.

Прочетете още: Как да увеличим удоволствието си от секса … незабавно?

Paulina

Той е свързан с емоциите ни, с усещането за близост и доверие с партньора, както и с много други фактори. Хормонални промени, стрес, проблеми и твърде много отговорности обикновено изчерпват женската ни енергия и съответно това води до спад в сексуалното желание и намалено удоволствие от секса.

Истината е, че т.н. оргазъм при жените има много измерения. Повечето от нас познават само 2 вида оргазъм  -клиторен и вагинален. Дотук добре, но това е много малка част от информацията. Женското удоволствие може да отиде отвъд тази семпла класификация.

Затова решихме да разгледаме 4-те етапа на женския оргазъм, как се случват на практика и как да ги разкрием в тялото си. Всъщност жените могат да имат много и различни усещания, които се обединяват под думата „оргазмичност“. Сексуалната възбуда може да спре на 1 етап или може да продължи до 4 етап.

Това зависи от нас и нашия партньор. Ако не сме сигурни, че тялото може да изживее и други нива на оргазмичност вероятно никога няма да ги разкрием в себе си. Ще останем там, където сме свикнали. Ако се научим да изтегляме възбудата си все по-навътре ще изживеем много-дълбоки нива на женския оргазъм. Представяме ви 4-те основни етапа на женския оргазъм и как се случват на практика?

Paulina

1 етап: Клиторен оргазъм

Според много психоаналитици, изследвали женската сексуалност, клиторният оргазъм е първият вид оргазъм, който преживява всяка жена. Той се класифицира още като „незрял“. Какво ще рече това? Клиторният оргазъм е външен на тялото и много прилича на мъжкия оргазъм. Той е кратък и интензивен, но все още не обхваща цялата женска чувственост. Когато жената се концентрира само върху клиторния оргазъм, тя пропуска да „разнесе“ възбудата към вътрешността на половия си орган и да преживее вътрешен или вагинален оргазъм.

2 етап: Оргазъм на точката G

Вероятно сте чували за точката G. тя стана много популярна напоследък, тъй като действа буквално като магическо копче за отключване на оргазмични вълшебства. Тази магическа точка се намира в предната страна на вагината, откъм корема, и реагира на натиск, потупване, бавна или по-силна стимулация.

Прочетете още: Защо жените имитират оргазъм и защо (не)трябва да го правят

Aleksandra

3 етап: Оргазъм на стените

Това е оргазмът на вагината или ако трябва да сме по-конкретни оргазъм на стените на вагината. Какво означава това? Ако познавате добре женската анатомия ще знаете, че клиторът има две разклонения, които обгръщат стените на вагината. Когато клиторната възбуда се изтегли навътре се възбуждат т.н. „клиторни крачета“. Това води до вътрешен оргазъм, в който цялата женска чувственост се разлива в блаженство.

4 етап: Оргазъм на цялото тяло

Ако женската възбуда се „удържи“, т.е. удържим желанието си да случим оргазъм, тя може да се превърне в т.н. тантра оргазъм на цялото тяло, който буквално може да продължи няколко часа. Това е т.н. оргазъм на жлезите с вътрешна секреция. При него се изживяват „оргазмени вълни“ и удоволствие, в което цялото тяло потъва в блажена наслада за много дълго време.

Оргазмът на цялото тяло идва, когато се научим да се наслаждаваме на усещанията си и се откажем от това да преживеем оргазъм на всяка цена. Мислите за крайната цел при жените (но и при мъжете!) обикновено намаляват шансовете да преживеем върховно удоволствие, тъй като държат енергията ни в менталното измерение. Пускайки контрола на ума увеличаваме шансовете си да изживеем наслада, надминаваща в пъти тази, с която сме свикнали!

Женският оргазъм се нуждае от време, за да загрее, да се разгорещи и да се случи. Затова приемете, че имате нужда от по-дълга предигра. И най-вече – време, в което просто да се наслаждавате на тялото си, на усещанията си, на партньора и на магията, която се случва между вас.

Сексът е процес и колкото по-бавно го случвате толкова по-голямо ще бъде собственото ви удоволствие! Превърнете секса в медитация! Наслаждавайте се на момента, на тялото си и тялото на партньора си. Уловете всеки миг и всяко усещане. Изживейте го! Наслаждавайте се и просто забравете за времето!