frida.bg
Венера срещу Уран

Венера срещу Уран разбунва страстите

В последния ден на месец Ноември, планетата на любовта Венера застава в напрегнат аспект с Уран – революционната планетата, вестител на изненадите в живота ни. Това интересно планетарно противопоставяне ще придаде пикантен привкус на битието ни, който ще усещаме в продължение на около две седмици. В ефира ще витаят сладострастни аромати, енергията ще се раздвижи. Ще има изблици на страсти, но също така и много поводи за конфронтация…

Венера срещу Уран

Планетарното противопоставяне между Венера и Уран ще наелектризира връзките ни и ще изведе на преден план въпросът за свободата като неразривна част от любовните отношения.

До каква степен е позволен контрол в любовта, къде са границите на личната ни свобода и откъде започват компромисите? Все въпроси, на които ще трябва да си отговорим докато Венера застава в опозиция с Уран, за да го научи на повече любов и съпричастност, а Уран й се противопоставя чрез изкуството на дързостта и личната независимост.

Ще бъдат поставени на дневен ред и въпроси относно балансът в нашите финансови, сексуални и личностни амбиции.

Енергията, която си разменят планетите Венера и Уран в 180° аспект е едновременно конфронтираща и притегателна по един  ексцентричен начин.

Техните гледни точки са колкото различни, толкова и балансиращи се една-друга. За да извлечем максимална полза в периоди на подобно противопоставяне, е важно да се настроим за преговори и да сме готови на компромиси.

Венера срещу Уран

Съотношението на силите в това астрологично противопоставяне ще бъде еднозначно и в полза на Венера!

Венера постепенно набира  сили след 40-дневна ретроградност, по-голямата част от която премина под знака на сложния и трансформиращ Скорпион.

Венера разцъфва все повече и повече, разгръщайки директния си ход под знака на зодия Везни. Там тя се чувства удобно, не само защото Везните са неин роден знак, но и заради тяхната чувствителна природа и влечението им към всичко онова, в което има артистичност, изтънченост, любвеобилност и хармоничност.

Директна Венера във Везни се стреми към любов и баланс, но ако бъде предизвикана, би се развихрила, а Уран прави точно това – предизвиква я!

Венера срещу Уран

Както Уран, така и Венера понастоящем се намират в кардинални зодиакални знаци, което прави енергиите и на двете планети силно изявени, категорични и борещи се за надмощие.

Техният аспект на противопоставяне по някакъв начин лично ще ни разтърси – ще отвори очите ни за важни неща и ще ни помогне да се отърсим от заробващи модели на мислене и поведение.

Уран е планетата, чиято енергия ни шокира и разкрепостява. Тя започна своя ретрограден ход в знака на Телец през Август 2018 и ще бъде все така обърната назад и навътре почти до средата на Януари 2019, забърквайки доста каши във връзките и финансите ни, но също така помагайки ни да постигнем и затвърдим личната си свобода.

Ретроградният транзит на Уран ни подтиква към вътрешна промяна в отговор на трансформации, случващи се извън нас. Това е естествен планетарен процес, който се случва ежегодно и с продължителност от 155 дни и нощи. Промените, които постигаме вътрешно по време на ретрограден Уран ни помагат да влезем в крачка с динамиката отвън. Те работят за нашето лично освобождение и еволюция.

Венера срещу Уран

В момента Уран е ретрограден в знака на огнения Овен и подобна ретроградна комбинация зарежда ефира с поредната доза лудост, ярост и ексцентричност.

Тази лудост ще проличи най-вече във връзките ни и ще кулминира някъде около датата 30 Ноември, когато ретрограден Уран в Овен застане в опозиция с Венера във Везни.

Венера

Небесното противопоставяне между Венера и Уран ще нажежи ефира, насищайки го с вълнения, дързост, страст и шокиращи изненади.

Тази среща ще бъде колкото войнствена, толкова страстна и вълнуваща. Нашата задача е да се отдадем на магията на момента и да осъзнаем, че всичко е преходно и вечни неща няма!

Както ние, така и нашите връзки са обект на постоянно развитие и промяна. Самата любов може да бъде акт на освобождение точно толкова, колкото и на свързване.

Въпросът е в това да намерим баланс между духовното и тленното, между ексцентричното и достойното, между свободата и споделеността в живота. Когато са в хармония, всички те могат да бъдат градивна част от нашите интимни съюзи.