frida.bg
бисквити

Джинджифилови бисквити: аромат на канела и зимен уют

В сезона на коледните светлинки и празничен дух е време да запретнем ръкави и да приготвим нещо здравословно, вкусно, ароматно, с дъх на канела и уют. Може би всеки от вас познава добре усещането да се прибереш у дома и да ухае на прясно опечени бисквити. Топлото ухание, хрупкавото усещане, канелата… Размечтахте ли се? Е, време за мечти има, но по-добре да отделите половин час и да приготвите сами тези лесни джинджифилови бисквити, които ще превърнат атмосферата вкъщи в истински дом!

Джинджифилови бисквити: с аромат на канела и зимен уют

ginger hearts

Безспорно тази рецепта е лесна за изпълнение и е една изключително здравословна алтернатива. Рецептата включва ядки от кашу и кокосово масло – един прекрасен начин да заместим маслото и вредните мазнини в готовите десерти. Ако нямате кашу под ръка можете да използвате лешници или орехи, резултатът ще е също така добър. Просто вкусът ще се измени леко в съответствие с характера на ядката.

Джинджифилът в рецептата притежава сгряващи свойства, които ще стоплят не само рецепторите в устата ви, но и духа ви. Сухият джинджифил, който ние ще използваме тук, стимулира храносмилането и притежава силни противовъзпалителни свойства, които ни помагат да се справим с вирусите и инфекциите през зимата.

Какво ни трябва?
  • 100гр. кашу
  • ¼ ч.ч. кокосови стърготини
  • 1 ч.л. сух джинджифил
  • 1 ч.л. канела
  • 1 щипка сода бикарбонат
  • 2 с.л. кокосово масло
  • ¼ ч.ч. мед
  • 1 с.л. лимонов сок
Как да ги приготвим?

Ginger Biscuits

Загрейте фурната на 150 градуса. Пригответе подходяща тавичка като поставите хартия за печене на дъното й.

Поставете кашуто и кокосовите стърготини в кухненски робот и смелете за около 10 секунди. Прехвърлете сместа в купа и добавете джинджифила и содата. Разбъркайте добре.

Добавете меда, кокосовото масло и лимоновия сок в голяма купа и смесете съставките. Смесете първата смес към втората и разбъркайте добре.

С подходяща лъжица започнете да загребвате от сместа и да поставяте върху хартията за печене. Оформете кръгли сладки. Една супена лъжица от сместа е достатъчно за една сладка. Печете з около 15 минути на средна фурна или до образуването на златист цвят.

Охладете сладките и им се насладете с чаша топъл чай!

 

Екатерина Кьосева