frida.bg
изказвания

10 изказвания, по които ще разпознаете истинската любов

Много често смятаме, че когато има истинска любов тя сама по себе си е напълно достатъчна, за да сме щастливи. Това никак не е така. Думата „любов“ звучи като съществително име. Нещо, което или го има или го няма. Всъщност в самото и сърце любовта е глагол. Тя е действие. Устрем. Усилие. Тя се усеща в пространството не само защото я има, но и защото я изразяваме чрез действията си, чрез думите си, чрез поведението си. Когато обичаме истински нямаме съмнение за това. Просто знаем. Когато някой ни обича истински вероятно ще чуем тези 10 изказвания, които изразяват повече от хиляди рози. Те изразяват истинска обич!

Island Engagment

„Пази се!“

Няма значение дали ще чуете тези думи от майка си, от приятелка или от любимия човек – те изразяват грижа и чиста обич. Те са знак, че човекът отсреща ви иска да бъдете в безопасност, че иска най-доброто за вас. Ако не ви обичаха, те дори и не биха си помислили да ви кажат „пази се!“

„Имаш ли нужда от помощ?“

Хората, които ви обичат и държат на вас ще искат по някакъв начин, дори и мъничък, да направят живота ви по-хубав, по-лесен. Те биха ви питали дали имате нужда от помощ, но не само – те биха превърнали своя въпрос в действие. Дали става дума за това да ви помогнат с тежките чанти или да ви помогнат с ремонта на апартамента – те ще са там за вас, защото ви обичат истински.

„Добре ли спа предната нощ?“

Да, сънят е важен, но да си признаем, не питаме всеки човек, който познаваме как е спал предната нощ, нали? Този въпрос се пази сякаш за по-близките ни същества, за тези, които наистина обичаме. Как спа нощес? Сънува ли хубави сънища? Или кошмари? Със сигурност човекът, който е готов да изслуша нощните ви приключения е някой, на когото му пука за вас, не мислите ли?

Couples

„Студено ли ти е?“

Безспорно това е едно от онези изказвания, които показват загриженост и топла любов. Студено ли ти е? Искаш ли да вземеш палтото ми? Ако един човек е готов да зъзне от студ само, за да ви бъде топло на вас, е, той със сигурност ви обича истински. Не забравяйте да го оцените!

„Гладен/а ли си?“

Едно от най-искрените обяснения в любов безспорно е чрез храната. Знаем, че храненето е в основата на майчината любов. Да нахраниш другия, да го стоплиш, да се погрижиш за него е най-естественият начин, по който хората изразяват любовта си един към друг. Когато този въпрос липсва определено нещо не е наред. Когато го има, това е знак, че има близост, доверие и любов в отношенията ви.

„Слушам те, да…“

Когато някой наистина е загрижен за нас той ще ни слуша на 100%. Всички ние сме имали от онези разговори, в които думите ни пропадат сякаш в земята – нечути, неразбрани, непрегърнати. Това е един от сигурните знаци, че човекът срещу нас не се интересува от нас, просто „отбива номера“. Хората, които наистина ви слушат и запомнят думите ви са тези, които влагат енергия и внимание в отношенията ви. А това е признак на интерес и най-вече – на внимание и любов.

Couple

„Липсваш ми“

„Липсваш ми“ е едно от любимите ни  изказвания, които от свръх употреба са започнали да губят смисъла си за нас. Всъщност, когато обичаме някого той ни липсва, което означава, че мислим за него, чудим се какво прави, дали е добре и … го обичаме.

„Тук съм за теб“

Това е едно от най-красивите изказвания, които можете да чуете. Те значат много повече от думите, които го съставляват. Аз съм тук за теб, когато имаш нужда от мен. Просто ще присъствам за теб. Ще изслушам думите, но и мълчанието ти. Ще прегърна сълзите и въздишките ти. Защото те обичам!

Couple

„Важен/а си ми“

Има толкова много хора, които познаваме и харесваме, но не всеки може да стане истински важен за нас. Ако някой ви каже тези думи, това означава, че по някакъв начин, независимо какъв, ви е обикнал. Не подминавайте тези думи, дори да ги чуете от приятел или познат. По някакъв начин сте докоснали нечие сърце, а това докосване само по себе си е истински важно.

„Обичам те“

Най-очевидното изказване, което изразява любовта ни, но което често подценяваме. „Обичам те“ събира в шепата си всички останали изказвания и означава само едно – ти си в сърцето ми!