frida.bg
Пълнолуние

Огледалният свят на Пълнолуние в Близнаци

Луната, тази наша вярна спътница, която мълчаливо пази всички наши тайни, днес е във фаза пълнолуние. Луната поема не само от светлината на Слънцето, но и от тъмнината на нашите скрити надълбоко дадености, сливайки ги в чертите на съвършения си кръглолик образ, и връщайки ги обратно към нас под формата на неустоими пориви и желания. Тя ни познава добре, защото е наше отражение. Също като нас, Луната е непостоянна, вечно променяща своя характер и форма, но винаги завръщаща се към себе си в своя кръговрат от хиляди животи.

Пълнолуние в Близнаци

Днес Луната бележи своя пълнолунен апогей в знака на общителните и многолики Близнаци, напомняйки ни, че в много отношения, всеки един от нас е огледален образ на другия.

Пълнолуние в Близнаци ще пробуди нуждата ни от комуникация и желанието ни да изговорим всичко, което напира отвътре от много време насам.

Поривът ни да изкажем своята истина ще бъде силен, дързък и изобретателен, сякаш с нейното огласяване ще затвърдим мястото си в този променлив и динамичен свят, в който живеем. Когато изпитаме този порив, нека не забравяме, че любовта поражда любов, агресията води до повече агресия, а прошката омиротворява не само съгрешилият, но и нас самите.

Това пълнолуние ще попадне под прякото влияние на ретрограден Меркурий, който управлява знака на зодия Близнаци. Ретроградният Меркурий ще върне теми от миналото за преразглеждане и финализиране. Скрити дълбоко в нас истини, свързващи проблемите на сърцето и ума ни ще бъдат подложени на анализ и преоценка. Вглеждайки се минали събития и личности ще преосмислим своите собствени модели на поведение, за да им наложим нужните корекции.

Луната ще прояви влиянието си върху нас и чрез напрегнат квадратурен аспект с войнствения Марс в Риби и с двойната си опозиция със Слънце и Юпитер в знака на Стрелец.

В резултат, през следващите две седмици пълнолунието ще отприщва всеобщ авантюризъм, готовност за поемаме на рискове, за участие в разгорещени дискусии и отдаване на приключения. Ще получим поле за активна умствена и интелектуална дейност, за много красиви и романтични излияния и докосващи сърцето взаимодействия. Но също така и за размяна на многозначителни послания, криворазбрани реплики и вербални предизвикателства, които могат да доведат до неблагоприятни, в някои случаи дори опасни ситуации.

Променливата енергия на това пълнолуние в Близнаци ще извади на показ много от нашите дълго и дълбоко стаени мисли, думи и желания. Поривът ни да ги извадим на бял свят веднъж и завинаги трудно ще бъде потушен, за това е важно да помним, че истината има много лица и проявления, но често нейният смисъл и подтекст е един и същ за всички ни.

Нека вниманието ни в този период се фокусира не върху това КАКВО казваме, а дали то извира наистина ОТ СЪРЦЕТО и душата ни; Не ЗАЩО, а КАК изказваме своята дълбока истина и дали я комуникираме с точните хора.

И помнете, че понякога не другите, а самите ние имаме най-много нужда от това да чуем истината ОТ и ЗА себе си…и в този смисъл – да се погледнем в огледалото!

Пълнолуние в Близнаци

Ето какво ни нашепва енергетиката на пълнолуние в Близнаци според астрологичните домове, в които попада влиянието му върху различните знаци от зодиака през следващите две седмици:

Овен

Думите могат да се превърнат в дела, а важна договорка ще бъде изненадващо финализирана. Доверете се на неведомите пътища, за да откриете нови територии за себереализация!

Телец

Период на възход и осъществяване на мечтите. Разковничето за вас както винаги е в способността да проявявате търпение – към себе си и към другите!

Близнаци

Периодът бележи финал и начало на нов цикъл, който започва с вътрешен интегритет и преоткриване на себе си. Вие сте най-силния си и верен съюзник – отстоявайте себе си.

Рак

Период на силна интуиция, отпушване на емоционалните блокажи и късане с болките на миналото. Доверете се на шестото си чувство!

Лъв

Период на пълноценна изява и висша степен на самоосъществяване. Влюбете се наново в живота си!

Дева

Периодът ще ви донесе бонуси и награди за положените усилия. Високата оценка отвън ще повиши личното ви самочувствие.

Везни

Период за осъзнаване на вътрешните ви дарове и красота. Подгответе се за важен и внезапен пробив и му позволете да се случи!

Скорпион

Трансформацията е налице и цикълът вече приключва. Очаквайте силни преживявания, свързани с пробуждането ви в началото на новия цикъл, който започва.

Стрелец

Вие сте отражение на другите, а те са вашето продължение. Осъзнаването на тази истина ще ви донесе жадувания баланс в отношенията.

Козирог

Период на вътрешна сила и самоувереност. Вселената ви награждава за усилията и ви разкрива нови посоки..

Водолей

Период, в който ще откриете и развиете новата си страст. Другите черпят от вас сила и вдъхновение.

Риби

Периодът бележи сключване на важно споразумение от интимен характер. Най-после получавате заслужено признание за положените усилия.