frida.bg
мъжете

Как (и защо) мъжете тестват жените в началото на връзката?

Както жените, така и мъжете имат своите малки начини да тестват партньора си в началото на връзката. Защо това е така? Всеки от нас иска да е сигурен до къде може да стигне с конкретния човек?

При жените става дума по-скоро за доверие. До колко можем да разчитаме на другия? Можем ли да разчитаме на неговата стабилност, лоялност, зрялост?

При мъжете е малко по-различно. Те искат да пробват границите ни. До колко уважаваме себе си? До колко заслужаваме уважение от него? Колко сме стабилни на фона на неговите „малки номерца“?

Couple Session - Marco & Shelvie

Не мислете, че това са преднамерени сценарии в главата на мъжете. Това „партньорско тестуване“ става на несъзнателно ниво. Никой от нас дори не подозира, че тества другия. На повърхността изглежда като игра или като странност в поведението, но в същността си става дума за тест, а залогът е сърцето ни.

Мъжкият тест цели получаване на конкретни отговори. Дали тя е жена за една нощ или е нещо повече? Докъде мога да стигна с нея? Има ли граници и самооценка или мога да си правя каквото поискам?

Така да се каже, мъжът в началото на връзката мисли само за себе си и какво може да вземе от нас. Как ще отговорим на неговият тест ще предопредели качеството и развитието на отношенията ни. Как всъщност мъжете ни тестват?

1 тест: колко бързо може да спи с вас?

AMR042

Чрез този тест мъжът иска да разбере каква е сексуалната ви съвместимост и какъв процент от връзката ще бъде посветена на сексуалната му потребност. Мъжът иска да е сексуално задоволен, това е безспорен факт.

Въпросът тук е друг. Взаимоотношенията се строят като игра на лего. Ако много бързо преминете към леглото с него той може да не прояви инициатива да развие останалите аспекти на отношенията ви.

Например, интимност, приятелство, забавления. Това със сигурност няма да ви хареса, тъй като при жените интимността е много по-важна от секса. Прекалено бързото преминаване към креватни изпълнения с един мъж, преди той да е положил усилия, може да се окаже грешен ход. Той ви изпитва, какво ще направите вие?

2 тест: колко можете да „носите“ на сарказма му?

Couples portrait

Мъжете обичат саркастични шегички, нали? Въпросът е, че те не са най-хубавото нещо, което можем да чуем от него за себе си. Чрез саркастични или иронични коментари и подмятания той може да изпита способността ви да поставяте граници.

Доколко уважавате себе си? Къде е границата ви на търпимост? Можете ли да защитите себе си от глупавите му номера? Много често мъжкият сарказъм е нещо, което не очакваме и нещо, пред което не знаем как да реагираме.

Голяма част от нас се правят, че не са чули добре или просто се размиват. истината е, че саркастичните коментари не са забавни. Това може да се окаже много грешен ход. Ако не защитите себе си и не заявите открито, че не може да ви говори по този начин, той няма да знае къде е границата ви на търпение.

В резултат ще продължава да я преминава и да ви кара да се чувствате неудобно, а понякога дори и обидно. Не се колебайте да сложите мъжа на мястото му. Той иска да го направите, защото само така ще издържите теста му.

3 тест: как позволявате да се отнася с вас?

couple

Голяма част от жените все още трудно заявяват нуждите си. По-скоро чакат другият да ги отгатне, но това не се случва, просто защото мъжът в началото на връзката мисли предимно за себе си и своите нужди. Ако вашият навик е да преглъщате нуждите си и желанията си, няма да минете теста.

Всеки мъж иска да има жена, която уважава себе си достатъчно, за да иска най-доброто. Всеки мъж иска да има до себе си жена, която може да му казва открито мнението си и да заявява своите нужди. Това показва, че имате стандарти, знаете какво искате и не бихте се задоволили с „трохите“ в отношенията ви.

Трябва да си признаем, че мъжете ни тестват точно толкова, колкото и ние тестваме тях. Важно е да държим в ума си, че как ще се развият отношенията ни в бъдеще зависи само и единствено от нас самите. Ако не покажем още в самото начало, че не уважаваме себе си, как можем да го очакваме от него на по-късен етап?

Ако не покажем, че имаме нужди и за нас е важно те да се посрещнат, как можем да очакваме това на по-късен етап? Ако не покажем, че имаме нужда от интимност и споделено време, а не само от секс, как можем да очакваме нещо различно на по-късен  етап?

Изключително важно е да очертаем границите на мъжа – до къде може да стигне и коя граница не бива да преминава. Само така той ще знае, а правилата ще сте ги поставили вие!