frida.bg
имунната

5 етерични масла, с които да подсилим имунната си система

Силната имунна система е най-добрата превенция срещу вирусите и настинките. Затова е изключително важно да я поддържаме в оптимална кондиция като се храним здравословно, тренираме редовно и си осигуряваме достатъчно количество пълноценен сън.

Освен това, важно е да държим под око стреса на ежедневието, за да не му позволяваме да подрива имунитета ни, както и да се грижим за това диетата ни да е богата на достатъчно витамини и минерали.

Не на последно място, дръжте едно или две етерични масла до любимите си мултивитамини. Те могат да направят чудеса за вашата имунна система!

Кои са най-добрите масла за подсилване на имунната система?
Риган

Oregano

Риганът често е определян като природен антибиотик, тъй като има силно подсилващо действие за имунната система. Освен това етеричното масло от риган ни помага по-бързо да се възстановим при грип и простуда.

Розмарин

rosemary。

Етеричното масло от розмарин облекчава симптомите при грип и простуда като запушен нос, сълзене на очите и главоболие. То също така осигурява мощен „бууст“ на имунитета и ни помага да се предпазим от вируси и инфекции.

Авкалипт

Eucalyptus flowers

Етеричното масло от евкалипт е едно от най-добрите масла за справяне с респираторни проблеми като запушен нос и хрема. То има силни антибактериални свойства и освен това подсилва имунната ни система.

Тамян

JP_Frankincense_+_Sacred_Beauty

Етеричното масло от тамян държи имунната ни система в топ форма като подпомага образуването на повече бели кръвни телца. Освен това, тамянът има силни противовъзпалителни свойства и ни помага да се справим със стомашни неразположения, например болка, подуване и др.

Лимон

lemons

Етеричното масло от лимон притежава силни детоксикиращи свойства. Ако го използваме всеки ден то ще помогне на тялото ни да се освободи от токсините. Това на свой ред ще засили възстановителните функции на организма ни и имунната ни система. Етеричното масло от лимон безспорно е едно от най-добрите масла, на които да се доверим в студените месеци.

Снимка на корицата: flickr/Massage Envy